Ερντογάν σε ΕΕ: Έχουν περάσει 54 χρόνια, τι περιμένετε;

Ερντογάν σε ΕΕ: Έχουν περάσει 54 χρόνια, τι περιμένετε;

Καυστικός ο Τούρκος πρόεδρος, έστειλε μήνυμα στις Βρυξέλλες: «Η Τουρκία δεν είναι επαίτης» - Ζήτησε μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Ερντογάν σε ΕΕ: Έχουν περάσει 54 χρόνια, τι περιμένετε;
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ της Βρετανίας δείχνει ότι η τρομοκρατία είναι παγκόσμιο πρόβλημα και οι χώρες-σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνεργαστούν στενότερα και να ανταλλάσσουν πληροφορίες γρήγορα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις με την
Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι περιμένετε 54 χρόνια;».

Κλείσιμο
Δύο ημέρες μετά την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι τα κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου πρέπει να αναγνωρίσουν ότι βρίσκονται αντιμέτωπα με τις ίδιες απειλές.

«Η τρομοκρατία δεν αποτελεί πρόβλημα μιας μόνο χώρας αλλά διεθνές πρόβλημα. Τα παγκόσμια προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μονάχα μέσω της διεθνούς συνεργασίας» τόνισε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για την αυριανή Σύνοδο του
ΝΑΤΟ. «Εξακολουθούμε και βλέπουμε τη διάκριση "ο τρομοκράτης μου, ο τρομοκράτης σου". Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό» σημείωσε.

«Το αντίδοτο στην τρομοκρατία είναι η αλληλεγγύη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους. «Η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών είναι υποχρεωτική σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σε αυτό το περιβάλλον, είναι υποχρεωτικό το ΝΑΤΟ να είναι πιο δραστήριο και ειδικά πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη υποστήριξη στους συμμάχους».

Σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να αντιμετωπίζει την χώρα του «σαν έναν επαίτη». «Δεν επιχειρούμε να απομακρυνθούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η Ένωση πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της (προς την Τουρκία)» είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Αυτό που θα συζητήσουμε με εκείνους είναι: Τι θέλετε; Γιατί περιμένετε ακόμα; Έχουν περάσει 54 χρόνια» δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, αναφερόμενος στην έναρξη της διαδικασίας διαπραγματεύσεων το 1963. «Η ΕΕ μοιάζει να βρίσκεται σε μια διάθεση σαν να περιμένει η Τουρκία να αποχωρήσει. Και εμείς απαντάμε, εφόσον υφίσταται μια τέτοια κατάσταση τότε πάρτε την απόφαση αυτή και εμείς δεν θα σας δυσκολέψουμε καθόλου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης