Αδελφός του τζιχαντιστή του Μάντσεστερ: Ήμασταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Αδελφός του τζιχαντιστή του Μάντσεστερ: Ήμασταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Ο 20χρονος Χασέμ που συνελήφθη στην Τρίτη το βράδυ, ομολόγησε ότι γνώριζε για την προετοιμασία της επίθεσης - Το ΜΜΕ της Λιβύης αναφέρουν και τον πατέρα ως μέλος της Αλ Κάιντα

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Συνελήφθη για σχέσεις με τον ISIS και ο μικρότερος αδελφός του Αμπέντι
Ο αδελφός του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ομολόγησε μετά τη σύλληψή του ότι γνώριζε για την προετοιμασία της επίθεσης και ότι είναι και ο ίδιος μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε σήμερα μια μονάδα των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης.

Ο Χασέμ Αμπέντι, που συνελήφθη την Τρίτη, «είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι (…) και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης» επισημαίνει σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook η Δύναμη Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ στη Λιβύη, ο πατέρας του τζιχαντιστή που σκόρπισε τον θάνατο στο Μάντσεστερ Αρίνα, Ραμαντάν Αμπέντι, ήταν μέλος της Αλ Κάιντα από το 1994. Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν έχει διασταυρωθεί από επίσημες πηγές.

Κλείσιμο
Ο Χασέμ Αμπέντι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης