Προκαλεί ο πατέρας του τζιχαντιστή στο Μάντσεστερ: Ο γιος μου είναι αθώος

Προκαλεί ο πατέρας του τζιχαντιστή στο Μάντσεστερ: Ο γιος μου είναι αθώος

«Δήλωνε πάντα αντίθετος στις επιθέσεις, λέγοντας πως οι δράστες δεν είχαν καμία θρησκευτική δικαιολογία», τόνισε ο Ραμαντάν Αμπέντι

Προκαλεί ο πατέρας του τζιχαντιστή στο Μάντσεστερ: Ο γιος μου είναι αθώος
Την οργή των Βρετανών και όχι μόνο έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του ο πατέρας του 22χρονου Σαλμάν Αμπέντι, ο οποίος έσπειρε τον θάνατο στο Μάντσεστερ Αρίνα, πραγματοποιώντας επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια συναυλίας που έδινε η Αριάνα Γκράντε. Ο Ραμαντάν Αμπέντι υποστήριξε ότι ο γιος του είναι αθώος και ότι δεν είχε εκφράσει ποτέ εξτρεμιστικές σκέψεις.

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών από τη Λιβύη προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας ότι ο Σαλμάν όχι μόνο δεν ήταν εξτρεμιστής, αλλά ήταν πάντα εναντίον των εξτρεμιστικών επιθέσεων, καθώς τις καταδίκαζε.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο πατέρας του τζιχαντιστή που σκότωσε 22 παιδιά και γονείς και τραυμάτισε άλλους 119, τόνισε πως «έπαθα μεγάλο σοκ όταν άκουσα τις ειδήσεις. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω».
Κλείσιμο

Ο Ραμαντάν Αμπέντι, πατέρας του 22χρονου βομβιστή αυτοκτονίας



«Όταν συζητούσαμε για τις επιθέσεις που έκαναν διάφοροι εξτρεμιστές στην Ευρώπη, δήλωνε πάντα αντίθετος, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία θρησκευτική δικαιολογία γι' αυτούς», πρόσθεσε, προκαλώντας ακόμη περισσότερο: «δεν καταλαβαίνω πως συμμετείχε σε μία επίθεση η οποία προκάλεσε τον θάνατο παιδιών».

«Κάθε πατέρας γνωρίζει τον γιο του. Ο δικός μου γιος δεν είχε ποτέ εξτρεμιστικές σκέψεις», δήλωσε ο Ραμαντάν Αμπέντι, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ ακόμη δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυα για τον χαμό 22 νέων ανθρώπων.

Ο πατέρας δήλωσε ότι ο γιος του πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια στη Λιβύ για να βλέπει την οικογένειά του και πως βρισκόταν εκεί μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και δηλώσεις ενός στενού φίλου της οικογένειας, ο οποίος ωστόσο διατήρησε την ανωνυμία του, ο 22χρονος Σαλμάν δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με την οικογένειά του, η οποία προσπάθησε πολλές φορές να τον πείσει να επιστρέψει στη Λιβύη, αλλά δίχως επιτυχία.

Ο μακελάρης του Μάντσεστερ δεξιά στη φωτό σε νεαρότερη ηλικία


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης