Έλληνας γιατρός στο Μάντσεστερ: Ήρθαν στο νοσοκομείο σαν να είχαν επιστρέψει από το μέτωπο

Έλληνας γιατρός στο Μάντσεστερ: Ήρθαν στο νοσοκομείο σαν να είχαν επιστρέψει από το μέτωπο

Έχουμε πολλά παιδιά διασωληνωμένα σε κρίσιμη κατάσταση, ο πόνος είναι μεγάλος, λέει ο Γιάννης Δημοβέλης

Έλληνας γιατρός στο Μάντσεστερ: Ήρθαν στο νοσοκομείο σαν να είχαν επιστρέψει από το μέτωπο
«Είδα εικόνες πολέμου, τα τραύματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι αποτέλεσμα κάποιου πολέμου. Ήρθαν στο νοσοκομείο σα να είχαν επιστρέψει από το μέτωπο» είναι η συγκλονιστική περιγραφή του Έλληνας γιατρού Γιάννη Δημοβέλη, που εργάζεται στο παιδιατρικό νοσοκομείου του Μάντσεστερ. 

Εκεί μεταφέρθηκαν πολλά τραυματισμένα παιδιά από το τρομοκρατικό χτύπημα στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε και χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση μαζί με τους συναδέλφους του, δίνοντας τεράστια μάχη με τους συναδέλφους του για να αντιμετωπίσουν το χάος και να βοηθήσουν όσους περισσότερους μπορέσουν.

Σήμερα, σχεδόν 36 ώρες μετά το χτύπημα, η κατάσταση αρκετών τραυματισμένων παραμένει κρίσιμη. «Ήταν σα να είχαν χτυπηθεί από χειροβομβίδες. Έχουμε πολλά παιδιά διασωληνωμένα σε κρίσιμη κατάσταση, ο πόνος είναι μεγάλος, δεν είναι λίγοι αυτοί που τώρα αρχίζουν και ξεπερνούν το πρώτο σοκ και κλαίνε γιατί τώρα συνειδητοποιούν τι ακριβώς συνέβη. Και για το ιατρικό προσωπικό η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων οι τραυματίες είναι μικρά παιδιά που πρέπει να κρατήσουμε στη ζωή αφού όπως έχω πει είμαστε αντιμέτωποι με θύματα πολέμου» διηγείται ο κ. Δημοβέλης.
Κλείσιμο

Είκοσι από τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης στο Μάντσεστερ βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε στο Sky News τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης