Υεμένη: Επτά μαχητές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων

Υεμένη: Επτά μαχητές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων

Πρόκειται για τη δεύτερη χερσαία επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εναντίον της ΑΚΑΧ στο έδαφος της Υεμένης αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Υεμένη: Επτά μαχητές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων
Άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σκότωσαν τουλάχιστον επτά μαχητές της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) σε μια χερσαία επιχείρηση στην επαρχία Μαρίμπ της Υεμένης, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Πρόκειται για τη δεύτερη χερσαία επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εναντίον της ΑΚΑΧ στο έδαφος της Υεμένης αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Η πρώτη επιδρομή είχε εγκριθεί από τον νέο πρόεδρο στα τέλη Ιανουαρίου και είχε στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς αμάχους και σε ένα μέλος των SEALs, των καταδρομέων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε φυλές της Υεμένης, η σημερινή επιχείρηση έγινε περί τις 03:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και είχε στόχο ένα οικιστικό συγκρότημα όπου ζούσαν «μαχητές της αλ Κάιντα» στην αλ Χάθλα, μια ορεινή περιοχή, ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον πλοίαρχο Τζεφ Ντέιβις, εκπρόσωπο του Πενταγώνου, τα κτίρια αυτά χρησιμοποιούνταν από τους τζιχαντιστές ως «γενικό αρχηγείο, τόπος συναντήσεων και σχεδιασμού επιχειρήσεων» στο εξωτερικό.

«Είναι η πρώτη φορά που διεισδύουμε τόσο βαθιά στο εσωτερικό της χώρας αυτής» στο πλαίσιο μιας επιχείρησης εναντίον της ΑΚΑΧ, ανέφερε ακόμη ο Ντέιβις.

Έπειτα από μια πρώτη σύγκρουση με ελαφρά όπλα, οι αμερικανικές δυνάμεις κάλεσαν για υποστήριξη ένα αεροσκάφος AC-130—τα αεροσκάφη του τύπου είναι γνωστά ως «ιπτάμενα πολυβολεία»—που έβαλλε εναντίον των τζιχαντιστών, κατά την ίδια πηγή.

Τουλάχιστον επτά τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον πλοίαρχο Ντέιβις· σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι νεκροί στις τάξεις των μελών της ΑΚΑΧ είναι έξι.

Στις τάξεις των αμερικανών στρατιωτικών «υπήρξαν τραυματισμοί» αλλά ήσαν ελαφρείς, ενώ δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων, σημείωσε ακόμη ο πλοίαρχος Ντέιβις.

Οι ΗΠΑ, που θεωρούν την ΑΚΑΧ τον πλέον επικίνδυνο βραχίονα της αλ Κάιντα, έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον της αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης