Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην επαρχία Μιντανάο

Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην επαρχία Μιντανάο

Αφορμή αποτέλεσαν οι εκτεταμένες συγκρούσεις του κυβερνητικού στρατού με ένοπλα γκρουπ που υπάγονται στο δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους

Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην επαρχία Μιντανάο
Την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην επαρχία Μιντανάο ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, με αφορμή τις εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και ένοπλων ομάδων που υπάγονται στο τρομοκρατικό δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος, ο οποίος έχει δεχθεί δριμύτατη κριτική για τις ακραίες και ανορθόδοξες μεθόδους του απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και τις απαξιωτικές έως υβριστικές αναφορές του προς τον προκάτοχο του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, έλαβε την απόφαση μετά από «σοβαρή σκέψη», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Ο Ντουτέρτε έδωσε εντολή να επιβληθούν όλοι οι κανόνες που διέπουν μία κατάσταση επιβολής στρατιωτικού νόμου. Ο στρατός ήδη κινείται προς την επαρχία Μιντανάο, όπου αναμένεται να λάβει χώρα μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης, μεγαλύτερη και από εκείνη που έλαβε χώρα στον πόλεμο εναντίον των βαρόνων ναρκωτικών.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν συγκλονιστικές εικόνες από την έφοδο του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή...
Κλείσιμο








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης