Φωτογραφία: Ο 23χρονος που συνελήφθη στο νότιο Μάντσεστερ για την επίθεση στη συναυλία

Φωτογραφία: Ο 23χρονος που συνελήφθη στο νότιο Μάντσεστερ για την επίθεση στη συναυλία

Η Τερέζα Μέι αποκάλυψε ότι γνωρίζουν ποιος ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας - Στους 22 οι νεκροί, πάνω από 50 οι τραυματίες - Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο δράστης είναι Βρετανός, χωρίς να προσδιορίζεται αν είναι και υπήκοος της χώρας.

Φωτογραφία: Ο 23χρονος που συνελήφθη στο νότιο Μάντσεστερ για την επίθεση στη συναυλία
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη ενός 23χρονου άντρα για την επίθεση χθες το βράδυ στον συναυλιακό χώρο όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, κυρίως παιδιά και έφηβοι. Οπως έγινε γνωστό, ο άντρας συνελήφθη στο νότιο Μάντσεστερ, στην περιοχή Chorlton.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο δράστης είναι Βρετανός, χωρίς να προσδιορίζεται αν είναι και υπήκοος της χώρας.

Κλείσιμο


Το tweet της αστυνομίας:


Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μίλησε σήμερα για την πιο σκληρή τρομοκρατική επίθεση στη βόρεια Αγγλία κάνοντας λόγο για μια πράξη που ξεχωρίζει για τη δειλία της. Προϊδέασε δε για αύξηση του αριθμού των θυμάτων αφού, όπως είπε, αρκετοί από τους τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται. Όπως είπε ο τρομοκράτης ήθελε να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες γι' αυτό πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στην έξοδο του Manchester Arena. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, όπως και η αστυνομία, να υπάρχει δίκτυο υποστήριξης του τρομοκράτη.  Επιβεβαίωσε, επίσης, την πληροφορία ότι οι βρετανικές αρχές πιστεύουν πως γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη «αλλά αυτή τη στιγμή δεν την αποκαλύπτουν». Η βρετανίδα πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη στάση των κατοίκων του Μάντσεστερ, των γιατρών και των νοσηλευτών. «Θα υπάρξουν δύσκολες ημέρες μπροστά μας. Ας θυμόμαστε αυτούς που σκοτώθηκαν και ας σκεφτόμαστε αυτούς που βοήθησαν. Ο τρόπος ζωής μας θα επικρατήσει» κατέληξε η Τερέζα Μέι.
 

Είναι γεγονός πάντως ότι σήμερα επικρατεί πανικός στη Βρετανία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ. Το πρωί εκκενώθηκε σταθμός στο Λονδίνο, λόγω ύποπτου πακέτου, που τελικά αποδείχθηκε λάθος συναγερμός και το μεσημέρι επικράτησε αναστάτωση σε εμπορικό κέντρο στο Μάντσεστερ. Συγκεκριμένα στο κέντρο Arndale η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση καθώς εντοπίστηκε ύποπτος άντρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και ένας άντρας έχει συλληφθεί. Το εμπορικό κέντρο ξανάνοιξε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, αλλά προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη.





Φωτογραφία και βίντεο από τη σύλληψη 







Οπως γράφει αυτόπτης μάρτυρας στο Twitter ο πανικός ξεκίνησε όταν κάποιος μέσα στο εμπορικό κέντρο άρχισε να φωνάζει «Βόμβα!».


Φωτογραφία από το σημείο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης