Βραζιλία: Νέες καταγγελίες για προεδρική διαφθορά

Βραζιλία: Νέες καταγγελίες για προεδρική διαφθορά

Ο Μιχέλ Τεμέρ, κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην πληρωμή μιζών για την εξαγορά βασικού μάρτυρα στο διαφαινόμενο μεγάλο σκάνδαλο της κρατικής εταιρείας ενέργειας Petrobas

Βραζιλία: Νέες καταγγελίες για προεδρική διαφθορά
Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα το πολιτικό σύστημα στη Βραζιλία, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Μιχέλ Τεμέρ, κατηγορείται για νέα υπόθεση διαφθοράς. Η εφημερίδα O' Globo αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι ο πρόεδρος εμπλέκεται στην πληρωμή μιζών για την εξαγορά βασικού μάρτυρα στο διαφαινόμενο μεγάλο σκάνδαλο της κρατικής εταιρείας ενέργειας Petrobas.

Η νέα καταγγελία προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις, με την αντιπολίτευση να ζητά την αποπομπή του προέδρου Τεμέρ και την έναρξη της διαδικασίας για τη διεξαγωγή εκλογών. 

Ο μάρτυρας στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα είναι ο πρώην πρόεδρος της κάτω Βουλής, Εντουάρντο Κούνια, πρώην σύμμαχος του Μιχέλ Τεμέρ. Ο Κούνια έχει ήδη καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή. Ο ίδιος ήταν ένας από τους επικεφαλής της πολιτικής καμπάνας της πρώην προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία εξαναγκάστηκε σε αποχώρηση εξαιτίας του σκανδάλου, για να τη διαδεχθεί ο Μιχέλ Τεμέρ.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βραζιλίας διέψευσε το δημοσίευμα της O' Globo, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «ουδέποτε ζήτησε πληρωμές για να εξασφαλιστεί η σιωπή του πρώην βουλευτή Εντουάρντο Κούνια». Επιβεβαίωσε ωστόσο, τη συνάντηση του προέδρου με τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζόσλεϊ Μπατίστα, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν ο άνθρωπος που τον ενημέρωσε για τις μίζες προς τον Εντουάρντο Κούνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης