Ο Ερντογάν πήγε στον Λευκό Οίκο με το δικό του τεθωρακισμένο αυτοκίνητο!

Ο Ερντογάν πήγε στον Λευκό Οίκο με το δικό του τεθωρακισμένο αυτοκίνητο!

Σε προηγούμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ είχε χρησιμοποιήσει μια τεθωρακισμένη Κάντιλακ που του παρείχε η αμερικανική κυβέρνηση

Ο Ερντογάν πήγε στον Λευκό Οίκο με το δικό του τεθωρακισμένο αυτοκίνητο!
Είναι στο «τιμόνι» της χώρας του ως ο απόλυτος Σουλτάνος, μετά μάλιστα και το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, με το οποίο του παραχωρήθηκαν επιπλέον εξουσίες. Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει προφανώς να γνωρίζει και ποιο «τιμόνι» τον μεταφέρει στα ταξίδια του εντός και εκτός συνόρων.

Στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ για να συναντήσει για πρώτη φορά τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ,
ο Τούρκος πρόεδρος προτίμησε να μεταφέρει το δικό του αστραφτερό τεθωρακισμένο όχημα, παρά να αρκεστεί σε όχημα που θα του παραχωρούσε ο Λευκός Οίκος.

Κλείσιμο


Έτσι, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε το επίσημο αυτοκίνητο του Ερντογάν στις ΗΠΑ για τις μετακινήσεις του στην Ουάσινγκτον και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος προτιμά το δικό του όχημα. Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, όταν πραγματοποίησε περιοδεία στη Νότιο Αμερική, επισκεπτόμενος την Χιλή, το Περού και το Εκουαδόρ ο σύγχρονος Σουλτάνος είχε μεταφέρει και το δικό του αυτοκίνητο.

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ουάσινγκτον όχι μόνο δεν έφερε για εκείνον τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας και την έκδοση του ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά σύμφωνα με τον ανταποκριτή του protothema.gr, Μιχάλη Ιγναντίου, «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαμαρτυρήθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα για τα επεισόδια της Τρίτης έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της πρεσβείας της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, τα οποία προκάλεσαν φρουροί του ισλαμιστή προέδρου Ταγίπ Ερντογάν».



Αρκετές φορές, ο ίδιος ο Ερντογάν κάθεται στη θέση του οδηγού της τεθωρακισμένης μαύρης Μερσεντές του, έχοντας δίπλα του τον πρώην πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ή τον νυν πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.



Πάντως, όταν ο Ερντογάν είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα τον Δεκέμβριο του 2009, αρκέστηκε σε μια τεθωρακισμένη Κάντιλακ που του παραχώρησε ο Λευκός Οίκος. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης