Αξέλ Τεσαντιέ: Γνωρίστε την γοητευτική 36χρονη που ίσως γίνει η νεότερη υπουργός του Μακρόν

Αξέλ Τεσαντιέ: Γνωρίστε την γοητευτική 36χρονη που ίσως γίνει η νεότερη υπουργός του Μακρόν

Η 36χρονη Αξέλ Τεσαντιέ είναι φαβορί για το υπουργείο Πολιτισμού ή το υπουργείο Ψηφιακής Εποχής, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ

Αξέλ Τεσαντιέ: Γνωρίστε την γοητευτική 36χρονη που ίσως γίνει η νεότερη υπουργός του Μακρόν
Κάνει γιόγκα για να είναι σε φόρμα, είναι χορτοφάγος από την ηλικία των εννέα ετών, "τρέχει" την διαδικτυακή επιχείριση "AXL" και την ίδια ώρα ετοιμάζεται να αναλάβει χαρτοφυλάκιο στη κυβέρνηση Μακρόν.

Η 36χρονη Αξέλ Τεσαντιέ είναι φαβορί για το υπουργείο Πολιτισμού ή το υπουργείο Ψηφιακής Εποχής, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Για την γαλλική εφημερίδα "Journal Du Dimanche", η Αξέλ ενσαρκώνει  το πρόσωπο της νέας γενιά του κινήματος Μακρόν "La Republique en marche" και πιθανότατα θα είναι η νεαρότερη σε ηλικία υπουργός της νέας κυβέρνησης.   

Κλείσιμο

 
Προεκλογικά, η 36χρονη Αξέλ με τα κυματιστά καστανά μαλλιά και το καλογυμνασμένο σώμα είχε δώσει μεγάλο αγώνα για να πείσει τους νέους της Γαλλίας να ψηφίσουν Μακρόν.
  
"Ρισκάρετε! Μόνον έτσι θα μετατρέψετε το φόβο σε περιέργεια", είναι το μότο της.  
    
Όμως, οι νέες τεχνολογίες είναι το φόρτε της. « Άρχισα να ενδιαφέρομαι για τα κοινωνικά δίκτυα και το Twitter, κυρίως από το 2008, τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, διάβαινε το κατώφλι του Λευκού Οίκου", λέει η ίδια. 


 
Τότε, η Αξέλ βίωνε την πιο παραγωγική περίοδο της ζωή της. Έστησε στο Σαν Φρανσίσκο το ψηφιακό γραφείο επικοινωνίας "AXL" . Εκεί οι ρυθμοί ήταν ταχύτατοι. Είχα δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με δύο γραφεία: το ένα στο Βερολίνο και το άλλο στο Σαν Φρανσίσκο",δηλώνει. Όμως, μέσα της ήξερε ότι δεν μπορούσε να μείνει άλλο μακριά από την πατρίδα της. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο "Charlie Hebdo" της ράγισαν την καρδιά. Τον Ιανουάριο του 2015 παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στη Γαλλία. Όπως και στο Σαν Φρανσίσκο, χαλαρώνει κάνοντας γιόγκα στα πάρκα. Στις 12 Ιουλίου γνωρίζει τον Μακρόν και αποφασίζει να τον στηρίξει...

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης