Αυτά είναι τα ονόματα που ακούγονται για τη νέα γαλλική κυβέρνηση

Αυτά είναι τα ονόματα που ακούγονται για τη νέα γαλλική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση-κομάντο του Μακρόν θα αποτελείται από 15 υπουργούς, κυρίως από τον χώρο της Κεντροδεξιάς και των Σοσιαλιστών

Αυτά είναι τα ονόματα που ακούγονται για τη νέα γαλλική κυβέρνηση
Mε τον Ντόναλντ Τουσκ θα έχει σήμερα συνάντηση στο Παρίσι ο Εμανουέλ Μακρόν
αφού πρώτα ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας θα έχει ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. 

«Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια γεύματος την Τετάρτη, ενημέρωσε» η γαλλική Προεδρία. «Η συνάντηση των δύο ηγετών δεν θα γίνει στις 13.00 ώρα Γαλλίας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί αλλά στις 20.00 ώρα Γαλλίας», διευκρίνισε το Ελιζέ.  

Κλείσιμο
Πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο όγδοος πρόεδρος της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση-κομάντο του Μακρόν θα αποτελείται από 15 υπουργούς, κυρίως από τον χώρο της Κεντροδεξιάς και των Σοσιαλιστών. 

Τα ονόματα που ακούγονται για τη νέα γαλλική κυβέρνηση  

-Υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο υπουργείο Άμυνας, θα τοποθετηθεί ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, ένας από τους βαρόνους των Σοσιαλιστών. Είναι ο μόνος από την κυβέρνηση Ολάντ που αναμένεται να αναλάβει χαρτοφυλάκιο στη νέα κυβέρνηση. Για το ίδιο υπουργείο ακούγεται και το όνομα του Μπρουνό λε Μερ, πρωτοκλασάτου στελέχους της Κεντροδεξιάς. 

-Υπουργείο Εξωτερικών  


Στο υπουργείο Εξωτερικών το όνομα του Ζαν Πιερ Ραφαρέν, πρωτοκλασάτου στελέχους της Κεντροδεξιάς είναι το επικρατέστερο αν και ακούγεται και το όνομα του Μπρουνό λε Μερ. 

-Υπουργείο Οικονομικών 

Για το νευραλγικό αυτό αξίωμα ακούγονται δύο ονόματα: του Κριστόφ Καστανέ και του Ρισάρ Φεράν.

Ο Καστανέ είναι σοσιαλιστής δικηγόρος από τη νότια Γαλλία, υπήρξε από τους πρώτους υποστηρικτές του Μακρόν και εκπρόσωπος του επιτελείου της καμπάνιας κατά την περίοδο πριν τις εκλογές.

Ο Φεράν είναι δικηγόρος, σοσιαλιστής και κλείνει σχεδόν δυο δεκαετίες ενεργού ενασχόλησης με την πολιτική. Είναι μέλος του Κοινοβουλίου από το 2012, αποτελεί έναν από τους πρώτους υποστηρικτές του Μακρόν, υπήρξε υποστηρικτής στις κοινοβουλευτικές μάχες του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο νέος Γάλλος πρόεδρος ως υπουργός Οικονομίας και τον βοήθησε καθοριστικά από το ξεκίνημα του πολιτικού του κινήματος, το οποίο τον οδήγησε στα Ηλύσια Πεδία. Είναι απόφοιτος της νομικής σχολής της Τουλούζ και οι πληροφορίες τον θέλουν να μετέχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

-Υπουργείο Δικαιοσύνης 


Ο Φρανσουά Μπαϊρού, ηγέτης του κεντρώου κόμματος «MoDem», αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Για το ίδιο χαρτοφυλάκιο ακούγεται και το όνομα του συντηρητικού Ζαν Πολ Ντελεβουάς. 

-Υπουργείο Εσωτερικών 

Τα στελέχη των Σοσιαλιστών Ρισάρ Φεράν, Κριστόφ Καστανέ και Ζεράρ Κολόμπ, είναι τα επικρατέστερα για το νευραλγικό χαρτοφυλάκιο. 

- Τρεις κυρίες, οι Ναταλί Κοσιουκό Μοριζέ, Σιλβί Γκουλάρ και Αριέλ ντε Σαρνέζ φλερτάρουν με το υπουργείο Διεθνών και Ευρωπαϊκών υποθέσεων.

-Υπουργείο Παιδείας

Η επικεφαλής της κίνησης CAP21, Κορίν Λεπάζ και ο Τιερί Μπρετόν (υπουργός επί Σιράκ) φλερτάρουν με το υπουργείο.  

-Υπουργείο Οικολογίας

Ο οικολόγος Νικολά Ιλό, πρώην παρουσιαστής στο δίκτυο TF1, προαλείφεται για το συγκεκριμένο υπουργείο.    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης