Ο Μακρόν παρουσιάζει σήμερα τους υποψήφιους του κινήματός του

Ο Μακρόν παρουσιάζει σήμερα τους υποψήφιους του κινήματός του

Στις 15.30 ώρας Ελλάδας από τον Ζαν Πολ Ντελεβουά οι ανακοινώσεις - Από το σύνολο των 577 υποψηφίων, προβλέπεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των 450

Ο Μακρόν παρουσιάζει σήμερα τους υποψήφιους του κινήματός του
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων στις βουλευτικές με την ετικέτα «Εμπρός!», πρόκειται να ανακοινωθούν στις 15.30 ώρας Ελλάδας από τον Ζαν Πολ Ντελεβουά, επικεφαλής της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων.

Από το σύνολο των 577 υποψηφίων, προβλέπεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των 450, σύμφωνα με πληροφορίες πηγών του περιβάλλοντος Μακρόν.

Ο λόγος της σχετικής καθυστέρησης, οφείλεται κυρίως στον υψηλό αριθμό υποψηφιοτήτων της τελευταίας στιγμής, για τις οποίες την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Μακρόν.
 
Κλείσιμο
Ανάμεσά τους είναι η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, που βιάστηκε να την ανακοινώσει στο ραδιόφωνο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την έγκριση, υποχρεώνοντας τον Ζαν Πολ Νελεβουά να δηλώσει χθες ότι ο Μ. Βαλς δεν είχε εξασφαλίσει τα κριτήρια έγκρισης.
Από την περασμένη Κυριακή, ημέρα νίκης του Ε. Μακρόν, ογδόντα σοσιαλιστές έχουν υποβάλει βουλευτική υποψηφιότητα με την ετικέτα «Εμπρός!».

Το άλλο θέμα που έχει προβληματίσει την Επιτροπή Έγκρισης είναι ποιους υποψηφίους θα πρέπει να αντιτάξουν στις εκλογικές περιφέρειες ορισμένων στελεχών της πρώην κυβέρνησης Ολάντ.

Για παράδειγμα, απέναντι στην Μαρισόλ Τουρέν, πρώην υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία χαίρει της εκτίμησης του Μακρόν, η μεν Επιτροπή θέλει να αντιτάξει έναν ισχυρό αντίπαλο ώστε να ηττηθεί, ενώ ο Μακρόν διαφωνεί.

Σχετικός προβληματισμός υπάρχει και για τις εκλογικές περιφέρειες όπου κατεβαίνουν ως υποψήφιοι, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ και η πρώην υπουργός εργασίας Μιριάμ Ελ Κομρί.

Σύμφωνα με τον Ζαν Πολ Ντελεβουά, το 70% των εγκεκριμένων υποψηφιοτήτων, θα εκφράζουν την «ανανέωση».

Σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι του «Εμπρός!» θα μπορούσαν να κατανεμηθούν σε τρία προφίλ : οι προερχόμενοι από την κοινωνία των πολιτών που δεν έχουν κάνει ποτέ πολιτική, οι εκλεγμένοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν υπήρξαν ποτέ βουλευτές και οι πρώην βουλευτές.

Στην τελευταία κατηγορία των πρώην βουλευτών, έχει πέσει «πραγματική σκούπα» όπως σχολιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, αφού από τους 577 μόνο 40 θα είναι με την ετικέτα «Εμπρός!». Από αυτούς οι 30 είναι σοσιαλιστές και οι 10 από τη δεξιά και το κέντρο.

Με δεδομένο ότι πολλοί υποψήφιοι δεν έχουν εμπειρία στην πολιτική, ο Μακρόν προβλέπει γι΄ αυτούς μέσα στις ερχόμενες μέρες ενημερωτικά σεμινάρια για τη διεξαγωγή της καμπάνιας, την εκφώνηση δημόσιου λόγου ή για τους τρόπους επαφής με τους ψηφοφόρους κ.α. Επίσης θα βοηθηθούν και για την εξασφάλιση δανείων από τις τράπεζες για τα έξοδα της εκστρατείας τους.
Επειδή ο χρόνος τρέχει, μια οικογενειακή φωτογραφία με όλους τους υποψηφίους, προβλέπεται για το Σάββατο 13 του μήνα.

Η οριακή ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων από τα κόμματα για την εκλογική διαδικασία των βουλευτικών είναι η Παρασκευή 19 Μαϊου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης