Γαλλία: Ο Ολάντ ψήφισε Μακρόν από τον πρώτο γύρο

Γαλλία: Ο Ολάντ ψήφισε Μακρόν από τον πρώτο γύρο

Αποκάλυψη από τον πρώην στενό συνεργάτη του Γάλλου προέδρου και νυν φίλου του, Μπερνάρ Πουανιάν

Γαλλία: Ο Ολάντ ψήφισε Μακρόν από τον πρώτο γύρο
Ο Μπερνάρ Πουανιάν, πρώην στενός σύμβουλος του απερχόμενου προέδρου της Γαλλίας, δήλωσε ότι ο Φρανσουά Ολάντ
ψήφισε τον
Εμανουέλ Μακρόν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σε ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί απόψε το βράδυ στο France 5.

Κλείσιμο
«Όταν τον είδα, λίγο πριν από τον πρώτο γύρο, του είπα "άκουσε, την προσεχή Κυριακή, την 23η Απριλίου, θα ψηφίσουμε το ίδιο: τον Μακρόν"» περιέγραψε ο Μπερνάρ Πουανιάν στο France 5. «Κι εκείνος μου είχε εκείνη την εποχή: "αυτή θα είναι η ψήφος μου, μια λογική ψήφος"».

Σε ερώτηση που του τέθηκε στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ο Φρανσουά Ολάντ εξήγησε ότι «ο επικεφαλής του κράτους, εάν δεν βρισκόταν σε επιφυλακή, δεν αντιδρούσε, θα ένιωθε ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος για την άφιξη στην εξουσία ενός ακροδεξιού κόμματος στη Γαλλία».

Ο Μπερνάρ Πουανιάν, φίλος εδώ και πολλά χρόνια του Σοσιαλιστή προέδρου, αποχώρησε από το Μέγαρο των Ηλυσίων αφού ανακοίνωσε ήδη στα τέλη Μαρτίου ότι θα υποστήριζε την υποψηφιότητα του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές.

Ο Φρανσουά Ολάντ δεν είχε αποκαλύψει την επιλογή του πριν από τον πρώτο γύρο. Την επομένη της 23ης Απριλίου, ο απερχόμενος πρόεδρος γνωστοποίησε ότι θα ψήφιζε υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο μπροστά στον «κίνδυνο» που έθετε η υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με τον ίδιο, για το μέλλον της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης