To Brexit θα κοστίσει 100 δισ. ευρώ, λένε οι Βρυξέλλες

To Brexit θα κοστίσει 100 δισ. ευρώ, λένε οι Βρυξέλλες

Το Λονδίνο καλείται να καλύψει έξοδα που αφορούν μεταξύ άλλων, αγροτικές επιδοτήσεις και διοικητικά έξοδα για την περίοδο 2019 και 2020

To Brexit θα κοστίσει 100 δισ. ευρώ, λένε οι Βρυξέλλες
Προς το πάνω αναθεωρούν οι Bρυξέλλες το κόστος του Brexit
ανεβάζοντας το ποσό στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ με το Λονδίνο να αρνείται να βάλει γερά το χέρι την τσέπη.

Ύστερα από αιτήσεις αρκετών χωρών μελών της Ε.Ε, οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές ανεβάζουν το κόστος της εξόδου της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Το Λονδίνο καλείται να καλύψει έξοδα που αφορούν μεταξύ άλλων, αγροτικές επιδοτήσεις και διοικητικά έξοδα για την περίοδο 2019 και 2020, όπως αναφέρει δημοσίευμα των "Financial Times".

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες αναμένεται να ανεβάσουν τον λογαριασμό της εξόδου για την Βρετανία στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ σκληραίνοντας την στάση τους απέναντι στο Λονδίνο.

Το ποσό των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που θέλουν να χρεώσουν στο Λονδίνο ξεπερνά κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες και ο πρόεδρος της Κομισιόν,
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Από την πλευρά τους, Παρίσι και Βαρσοβία καλούν τις Βρυξέλλες να απαιτήσουν από το Λονδίνο την καταβολή ετήσιας μετά - Brexit αγροτικής επιδότησης, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνο το Βερολίνο. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Βρετανίας δεν θα καταβάλλει το ποσό των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει σήμερα ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα των Financial Times.

"Δεν θα πληρώσουμε τα 100 δισεκατομμύρια  ευρώ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο κανάλι "ITV".  "Δεν έχουμε δει ποτέ κάποιον αριθμό από την ΕΕ", πρόσθεσε αν και δεν διευκρίνισε το ποσό το οποίο ετοιμάζεται να καταβάλει η Βρετανία. "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συζητήσουμε σε βάθος για το ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας μας", υποστήριξε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης