«Όχι» της Γερμανίας στη διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία

«Όχι» της Γερμανίας στη διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία

«Η γερμανική κυβέρνηση είναι σαφώς εναντίον της ακύρωσης των συνομιλιών, καθώς εκτιμά ότι θα ήταν μία λανθασμένη αντίδραση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ - Αυστρία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις

«Όχι» της Γερμανίας στη διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία
Τη σαφή άρνησή της στην πρόταση για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, εκδήλωσε η κυβέρνηση της Γερμανίας, αποκλείοντας, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
, το ενδεχόμενο αυτό, πολύ δε περισσότερο στην παρούσα φάση, κατά την οποία οι εντάσεις στον κόσμο είναι πολλές και μεγάλες.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε την Παρασκευή ότι υπήρξαν προτάσεις από πολλές χώρες της
Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κλείσιμο
για οριστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα, τις οποίες απέρριψε η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ. «Η γερμανική κυβέρνηση είναι σαφώς εναντίον της ακύρωσης των συνομιλιών, καθώς εκτιμά ότι θα ήταν μία λανθασμένη αντίδραση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Όσοι θέλουν να αποκομίσουν οφέλη στο εσωτερικό τους, λέγοντας να διακόψουμε τις συνομιλίες, δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα εντός της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή έλαβε χώρα συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Τουρκίας με τον ομόλογό τους από την Άγκυρα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ναυαρχίδα» της πρότασης για οριστική διακοπή των συνομιλιών αποτέλεσε η Αυστρία, η οποία έχει εκφράσει ανοιχτά και επισήμως τις αιτιάσεις της απέναντι στην Τουρκία και τον τρόπο που κυβερνά τη χώρα ο πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συνεπίκουροι στην πρόταση της Αυστρίας ήταν η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Μπερτ Κόεντερς, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διευκρινίσει σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η ικανοποίηση των όρων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία, πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον της ενταξιακής διαδικασίας. Άλλες χώρες ήταν απρόθυμες να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία, τόσο λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ, όσο και γιατί δεν αποκλείεται να προκύψει θέμα ασφαλείας στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης