Οι Γάλλοι ψήφισαν... Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές!

Οι Γάλλοι ψήφισαν... Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές!

Τα ψηφοδέλτια με τον Τούρκο πρόεδρο, η διαμαρτυρία και η φωτογραφία του «σουλτάνου»

Οι Γάλλοι ψήφισαν... Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές!
Ποιος είπε ότι οι γαλλικές εκλογές ήταν αποκομμένες από την... Τουρκία και τον πρόεδρό της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
; Όχι μόνο δεν ήταν, αλλά αν λαμβάνονταν υπόψιν τα... χειρόγραφα ψηφοδέλτια, τότε ο Τούρκος πρόεδρος θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει μία θέση για τον... δεύτερο γύρο των εκλογών.

Πριν λίγους μήνες, κυρίως στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, είχε αναπτυχθεί ένα κίνημα που «τρόλαρε» τους υποψηφίους. Οργάνωση είχε τυπώσει αφίσες και είχε συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές, ζητώντας να εισαχθεί στη λίστα των υποψηφίων ο... Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα αποχωρούσε από την αμερικανική προεδρία.

Κλείσιμο


Το «αίτημά» τους μπορεί να μην έγινε δεκτό, αλλά όπως φαίνεται, στο παρασκήνιο είχε ξεκινήσει ένα άλλο κίνημα, αυτό υπέρ του... Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι Γάλλοι ψηφοφόροι, στην προσπάθειά τους να διακωμωδήσουν τους υποψηφίους και την όλη διαδικασία, ως μία μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στο κατεστημένο, χρησιμοποίησαν διάφορους τρόπους.

Ένας από αυτούς ήταν να γράφουν στο ψηφοδέλτιό τους το όνομα του Τούρκου προέδρου. Άλλοι βάζοντας φωτογραφία του «Σουλτάνου», άλλοι σβήνοντας το όνομα της Λεπέν και βάζοντας εκείνο του Ερντογάν και πολλά ακόμα, τα οποία έβγαζαν φωτογραφία με τα κινητά τους και «ανέβαζαν» στα social media.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης