Απίστευτο: Αυτή η γυναίκα θυμάται κάθε λεπτομέρεια της ζωής της από τότε που γεννήθηκε!

Απίστευτο: Αυτή η γυναίκα θυμάται κάθε λεπτομέρεια της ζωής της από τότε που γεννήθηκε!

Η 27χρονη Αυστραλέζα είναι ένα από μόλις 80 άτομα παγκοσμίως που μπορεί να ανακαλέσει με ευκολία στη μνήμη της οποιαδήποτε μέρα της ζωής της

Απίστευτο: Αυτή η γυναίκα θυμάται κάθε λεπτομέρεια της ζωής της από τότε που γεννήθηκε!
Για την μοναδική ικανότητά της να θυμάται λεπτομέρειες της ζωής της από τότε που ήταν νεογέννητο μωράκι, και την επίδραση που είχε το αμφιλεγόμενο αυτό χάρισμα στη ζωή της μίλησε πρόσφατα η Rebecca Sharrock, από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

Η 27χρονη Αυστραλέζα είναι ένα από μόλις 80 άτομα παγκοσμίως που μπορεί να ανακαλέσει με ευκολία στη μνήμη της οποιαδήποτε μέρα της ζωής της, ακόμα και φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες όπως π.χ. τι φορούσε στα πρώτα της γενέθλια ή ποιο ήταν το αγαπημένο της παιχνίδι σαν μωράκι.

Έχοντας διαγνωστεί με υπερθυμησία, ένα εξαιρετικά σπάνιο νευροψυχολογικό σύνδρομο που της προσφέρει την απόλυτη αυτοβιογραφική μνήμη, δηλ. την ικανότητα να θυμάται σχεδόν τα πάντα από το παρελθόν της, η Rebecca μπορεί να θυμηθεί με ακρίβεια όχι μόνο τι δώρο της έκαναν όταν έκλεισε τον πρώτο χρόνο της ζωής της, αλλά και τι φορούσε και τι έφαγε εκείνη τη μέρα.

Κλείσιμο
Στην τελευταία ανάρτηση του ιστολογίου της, η Rebecca (η οποία μπορεί να απαγγείλει λέξη προς λέξη ολόκληρα κεφάλαια από τα αγαπημένα της βιβλία) περιέγραψε την πρώτη ανάμνηση ως νεογέννητο αλλά και τους εορτασμούς των πρώτων της γενεθλίων. Πριν ακόμα κλείσει τις δύο εβδομάδες ζωής, οι γονείς της την έβαλαν στο οικογενειακό αμάξι για να τη φωτογραφίσουν, σύμφωνα με όσα γράφει η 27χρονη.



«Με έβαλαν στο κάθισμα του οδηγού (ιδέα του πατέρα μου) για να τραβήξουν μια αστεία φωτογραφία. Ως νεογέννητο θυμάμαι ότι κοίταζα με περιέργεια το τιμόνι πάνω από το κεφάλι μου. Ωστόσο δεν είχαν ακόμη αναπτυχθεί οι μύες που θα μου επέτρεπαν να ανασηκωθώ και να εξετάσω το παράξενο αντικείμενο», γράφει η Αυστραλέζα.

Από την ίδια περίοδο της ζωής της, θυμάται να κάθεται με τις ώρες στην κούνια της και να περιεργάζεται τα αντικείμενα στο άμεσο περιβάλλον της, όπως έναν επιτραπέζιο ανεμιστήρα και διάφορα παιχνίδια.

Όσο για τα πρώτα της γενέθλια, οι αναμνήσεις είναι μάλλον δυσάρεστες αφού αυτό που συγκράτησε πιο ζωντανά από εκεί τη σημαντική ημέρα ήταν το άβολο σατέν φόρεμα που της είχαν φορέσει και της έφερνε φαγούρα. «Έκλαιγα συνεχώς και θυμάμαι να μου λένε ότι είχαν έρθει καλεσμένοι ειδικά για να δουν εμένα. Επίσης θυμάμαι ότι μου είχαν χαρίσει ένα κουκλάκι Μίνι Μάους. Το πρόσωπο της ποντικίνας με τρόμαζε πολύ αλλά δεν μιλούσα ακόμη για να εκφράσω τον φόβο μου. Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να κλαίω και να το σπρώχνω όταν το έβλεπα».

Η νεαρή κοπέλα έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για τα οφέλη και και τις απίστευτες δυσκολίες που προκαλεί στη ζωή της το σπάνιο αυτό σύνδρομο. «Δεν μπορώ να ξεχάσω τίποτα από όσα μου συμβαίνουν και συνεχώς ξαναζώ (συναισθηματικά) το παρελθόν μου με την παραμικρή λεπτομέρεια».

 Η 27χρονη Αυστραλέζα συμμετέχει αυτό το διάστημα σε δύο έρευνες, σε μια προσπάθεια των ερευνητών να βρουν απαντήσεις για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος των ανθρώπων με υπερθυμησία. Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να βοηθήσουν στην εύρεση μιας πιο αποτελεσματικής θεραπείας για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τη Rebecca, μιας και ο παππούς της υπέφερε από την ασθένεια για χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης