Ισραήλ: Ένας Γερμανός στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Ένας Γερμανός στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ

Διαδοχικές συναντήσεις του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με Νετανιάχου, Μαχμούντ Αμπάς και άλλους αξιωματούχους για το Παλαιστινιακό - Ο Γερμανός ΥΠΕΞ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων και επισκέφθηκε τον τάφο του Όσκαρ Σίντλερ

Ισραήλ: Ένας Γερμανός στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ
Σε μία ημέρα μνήμης για τον εβραϊκό λαό, αλλά και για την ανθρωπότητα, η οποία βίωσε το απόλυτο έγκλημα από τη ναζιστική Γερμανία πριν από επτά δεκαετίες, η φυσική παρουσία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
στην Ιερουσαλήμ και στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Ολοκαυτώματος, συμβολίζει τη μετάνοια ενός ολόκληρου έθνους για τις ειδεχθείς πράξεις των προγόνων του, μία νέα εποχή και μία διαφορετική φιλοσοφία, βάση της οποίας αποτελεί η ειρήνη και ο σεβασμός στη ζωή και στη διαφορετικότητα.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ταξίδεψε στη Δευτέρα στο Ισραήλ προκειμένου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, αλλά και να είναι ο βασικός διαμεσολαβητής για την επίλυση του Παλαιστινιακού-Μεσανατολικού, ενός ζητήματος που εξακολουθεί να προκαλεί πόνο, αίμα και δυστυχία. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον ηγέτη των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς και άλλους αξιωματούχους «κλειδιά», στις συζητήσεις για την ειρηνική διευθέτηση ενός θέματος που παραμένει ανοιχτό επί δεκαετίες.
Κλείσιμο

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά την άφιξή του στο Ισραήλ



Σήμερα, είναι η μέρα που οι Ισραηλινοί τιμούν τη μνήμη των έξι εκατ. Εβραίων που δολοφονήθηκαν στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τους ναζί. Νωρίτερα, ολόκληρο το Ισραήλ, κάθε ενέργεια, κάθε εργασία, σιώπησαν για δύο λεπτά, μετά το άκουσμα των σειρήνων που ήχησαν. Ήταν η απαρχή των εκδηλώσεων που θα λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας. Μίας ημέρας που φέρνει μνήμες από τη μαζική δολοφονία ενός λαού, αλλά όχι μόνο, καθώς πολλοί,. μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Έλληνες, μαρτύρησαν υπερασπιζόμενοι το δίκιο, την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Μπροστά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος



Ο Γερμανός υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Yad Vashem του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι πια ο ίδιος και ότι έχει μετανιώσει για τα λάθη του παρελθόντος. Ακολούθως θα επισκεφτεί τον τάφο του Όσκαρ Σίντλερ, του ανθρώπου που έσωσε πάνω από 1.200 Εβραίους με την περιουσία του και που αποτέλεσε αντικείμενο μίας εκ των πλέων πετυχημένων κινηματογραφικών επιτυχιών.

Σε επίσκεψή του στην Ιορδανία, πριν από ένα 24ωρο, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τόνισε τον κίνδυνο για νέα ξέσπασμα βίας στη Μέση Ανατολή αν η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών δεν έχει θετική κατάληξη. Σε αυτό το πλαίσιο, και με δεδομένη την άποψη της δημιουργίας δύο κρατών στην περιοχή (Παλαιστίνη και Ισραήλ), ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών  θα επιχειρήσει να προωθήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Λίγα λόγια για τα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου



Η κατάθεση του στεφανιού από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης