Οι αρχές της Βόρειας Κορέας συνέλαβαν και τρίτο αμερικανό πολίτη

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας συνέλαβαν και τρίτο αμερικανό πολίτη

Ο αμερικανο-κορεάτης καθηγητής του οποίου το επίθετο είναι Κιμ συνελήφθη από τις αρχές της Βόρειας Κορέας στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ 

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας συνέλαβαν και τρίτο αμερικανό πολίτη
Οι αρχές της Βόρειας Κορέας συνέλαβαν την Παρασκευή έναν τρίτο αμερικανό πολίτη καθηγητή στο επάγγελμα σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. 

Ο αμερικανο-κορεάτης καθηγητής του οποίου το επίθετο είναι Κιμ συνελήφθη από τις αρχές της Βόρειας Κορέας στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ καθώς έφευγε από τη χώρα, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου της Νότιας Κορέας που δεν κατονομάζεται. 

Δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Γιανμπιάν αλλά όπως έγινε γνωστό βρισκόταν εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα στη χώρα για να συμμετάσχει σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Κλείσιμο
Κατά τη διαμονή του στη Βόρεια Κορέα πήρε μέρος σε συζητήσεις για δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο του προγράμματος. 

Εκτός από τον άνδρα που συνελήφθη την Παρασκευή οι αρχές της Βόρειας Κορέας έχουν φυλακίσει δύο αμερικανούς για «υπονομευτικές πράξεις έναντι του κράτους», τον φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ και τον αμερικανοκορεάτη πάστορας Κιμ Ντονκ Τσουλ.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Ερευνών για τη Βόρεια Κορέα στη Σεούλ, Αν Τσαν Ιλ,αναφερόμενος στο περιστατικό δήλωσε ότι η Πιόνγιανγκ πιθανότατα επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον καθηγητή Κιμ «ως διαπραγματευτικό πλεονέκτημα», την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης