Πάπας: Στρατόπεδα συγκέντρωσης οι προσφυγικοί καταυλισμοί

Πάπας: Στρατόπεδα συγκέντρωσης οι προσφυγικοί καταυλισμοί

Η ιστορία που του διηγήθηκε ένας πρόσφυγας στην Ελλάδα 

Πάπας: Στρατόπεδα συγκέντρωσης οι προσφυγικοί καταυλισμοί
«Οι κυβερνήσεις όλων των χωρών πρέπει να μεριμνήσουν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που συναθροίζονται στις κατασκηνώσεις που μοιάζουν με στρατόπεδα συγκέντρωσης» τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της τελετής για τους χριστιανούς μάρτυρες στην μνήμη του ιερέα Ζαν Αμέλ, που δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ το 2016.

Αφηγήθηκε τη σοκαριστική ιστορία που του διηγήθηκε ένας μουσουλμάνος πρόσφυγας, πατέρας τριών παιδιών, όταν επισκέφθηκε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη χώρα μας. 

«Με κοίταξε και μου είπε: "Πατέρα, είμαι μουσουλμάνος και η γυναίκα μου ήταν χριστιανή. Οι τρομοκράτες της έκοψαν τον λαιμό μπροστά στα μάτια μου επειδή αρνήθηκε να πετάξει τον σταυρό της. Αγαπιόμασταν τόσο πολύ"», είπε στον ποντίφικα ο μουσουλμάνος πρόσφυγας. 

Κλείσιμο
«Δεν ξέρω τι του συνέβη. Αν κατόρθωσε να βγει από αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης για να πάει αλλού...», τόνισε ο πάπας σε δήλωσή του που αργότερα η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή παρακίνησε να ανακαλέσει. 

Ο Πάπας επαίνεσε τις χώρες που βοηθούν τους πρόσφυγες και τις ευχαρίστησε που επωμίζονται αυτό το έξτρα βάρος μιας και φαίνεται πως οι διεθνείς συμφωνίες είναι πιο σημαντικές από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης