Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που επιτέθηκε στους αστυνομικούς στο Παρίσι

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που επιτέθηκε στους αστυνομικούς στο Παρίσι

Ο 39χρονος Καρίμ Σεουρφί ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος» και είχε καταδικαστεί για απόπειρα κατά αστυνομικών το 2001

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που επιτέθηκε στους αστυνομικούς στο Παρίσι
Στην δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία από το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί κατά του τζιχαντιστή που δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο στην επίθεση που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στο Παρίσι. 

Ο άντρας, την ευθύνη για την πράξη του οποίου ανέλαβε ήδη το Ισλαμικό Κράτος, είναι ο 39χρονος πατέρας Καρίμ Σεουφρί, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien. Μάλιστα είχε καταδικαστεί το 2001 σε κάθειρξη 20 ετών και πάλι για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών, που όμως τότε δεν είχε αποτέλεσμα. 

Αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες στο σπίτι του στο Ανατολικό Παρίσι, καθώς ήταν γνωστός στις αρχές και μάλιστα είχε τον χαρακτηρισμό «εξτρεμιστής», καθώς 

Κλείσιμο
Χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος» και είχε πολλές φορές δηλώσει πως ήθελε «να σκοτώσει αστυνομικούς», σε μηνύματα που αντάλλασσε μέσω της εφαρμογής Telegram στο κινητό του. 

Είχε γεννηθεί στην Γαλλία και ζούσε στην πόλη Σελ, κοντά στο Παρίσι. Παρά την καταδίκη του το 2001, όταν είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών ενώ έκλεβε ένα αυτοκίνητο, απελευθερώθηκε το 2016. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης