Τουρκικό καψόνι σε επιβάτες πολωνικού αεροπλάνου με προορισμό την Πάφο

Τουρκικό καψόνι σε επιβάτες πολωνικού αεροπλάνου με προορισμό την Πάφο

Προσγειώθηκε σε τουρκικό αεροδρόμιο λόγω έκτακτου περιστατικού, αλλά οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να δεχθούν το σχέδιο πτήσης για τον αεροδρόμιο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τουρκικό καψόνι σε επιβάτες πολωνικού αεροπλάνου με προορισμό την Πάφο
Αεροσκάφος πολωνικών συμφερόντων, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου, με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρόδο, προχώρησε τις πρωινές ώρες σε εκτροπή και προσγειώθηκε σε τουρκικό αεροδρόμιο λόγω έκτακτου περιστατικού, αλλά οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να δεχθούν το σχέδιο πτήσης για τον αεροδρόμιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αεροδρομίων HERMES Αδάμος Ασπρής, αναφέρει ότι “είναι γεγονός ότι αεροσκάφος πολωνικών συμφερόντων που εκτελούσε το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας (Πολωνία) στο διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρόδο, προχώρησε τις πρωινές ώρες σε εκτροπή και προσγειώθηκε σε τουρκικό αερολιμένα”.

Η εκτροπή της πτήσης, σημειώνει, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε επιβάτη που αντιμετώπιζε ιατρικό πρόβλημα.

Κλείσιμο
Το αεροσκάφος, προσθέτει ο κ. Ασπρής, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αττάλειας και μετά την αντιμετώπιση του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε, επιχείρησε να αναχωρήσει εκ νέου για τον αρχικό του προορισμό, που ήταν η Πάφος.

“Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να αποδεχθούν το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους, το οποίο είχε ως προορισμό του, το έναν εκ των δυο νόμιμων διεθνών αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας”, αναφέρει περαιτέρω και σημειώνει πως “αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος να υποχρεωθεί να μεταβεί εκ νέου στη Ρόδο και απ’ εκεί με νέο σχέδιο πτήσης, να κατευθυνθεί προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου”.

Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε συνολικά 187 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα, προσγειώθηκε στην Πάφο στις 02:50 μμ. Σημειώνεται ότι τελικά, παρέμειναν στην Αττάλεια, ο ασθενής-επιβάτης, καθώς και άλλο ένα άτομο το οποίο το συνόδευε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης