Υπό κράτηση άντρας «εγκέφαλος» του μακελειού στην Αγία Πετρούπολη

Υπό κράτηση άντρας «εγκέφαλος» του μακελειού στην Αγία Πετρούπολη

Φέρεται να έχει καταβολές από την κεντρική Ασία - Ονομάζεται Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, γεννήθηκε το 1990 και φέρεται να εκπαίδευσε τον δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ

Υπό κράτηση άντρας «εγκέφαλος» του μακελειού στην Αγία Πετρούπολη
Ένας ύποπτος άντρας, ο οποίος φέρεται να ήταν ανάμεσα στους διοργανωτές της επίθεσης στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης
στις 3 Απριλίου έχει συλληφθεί από τις Ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του RT, ο άντρας φέρεται να έχει καταβολές από την κεντρική Ασία. 

Κλείσιμο
Οι πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας συνέλαβαν τον φερόμενο ως διοργανωτή της πρόσφατης επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας για την τρομοκρατική ενέργεια της 3ης Απριλίου, 2017 στο μετρό της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, στις 17 Απριλίου, 2017 συνέλαβε στον τομέα Οντίντσοβο της περιοχής της Μόσχας έναν από τους διοργανωτές του υπό διερεύνηση εγκλήματος, ο οποίος προέρχεται από την περιοχή της Κεντρικής Ασίας, τον Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, που γεννήθηκε το 1990, ο οποίος εκπαίδευσε τον δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.

«Προς ώρας ο Αζίμοφ Αμπρόρ έχει οδηγηθεί για σκοπούς έρευνας στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις 3 Απριλίου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η Επιτροπή Έρευνας έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τη φερόμενη ως τρομοκρατική επίθεση.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης