Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Πέμπτο θύμα της «δικτατορίας Μαδούρο»

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Πέμπτο θύμα της «δικτατορίας Μαδούρο»

Ένας 32χρονος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του από σφαίρα αστυνομικού που τον χτύπησε στο κεφάλι

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Πέμπτο θύμα της «δικτατορίας Μαδούρο»
Ένας 32χρονος άνδρας υπέκυψε σήμερα τα ξημερώματα στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού χτυπήθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όπως έγινε γνωστό από πηγή της εισαγγελίας της χώρας.

Ο άνδρας αυτός, που πέθανε στην Πολιτεία Λάρα, είναι ο πέμπτος διαδηλωτής που χάνει τη ζωή του αφότου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης, την 1η Απριλίου. Ο βουλευτής της Λάρα Αλφόνσο Μαρκίν έκανε λόγο για «ένα νέο θύμα της δικτατορίας», με μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Στην ίδια Πολιτεία σκοτώθηκαν την Τρίτη ένας 13χρονος και ένας άνδρας 36 ετών. Δύο 19χρονοι φοιητές έχασαν τη ζωή τους στις 6 και τις 11 Απριλίου. Όλα τα θύματα δέχτηκαν πυροβολισμούς ενώ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις.

Κλείσιμο
Η αντιπολίτευση, που έχει καλέσει τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά στη «μητέρα όλων των διαδηλώσεων» στις 19 Απριλίου στο Καράκας, τους ζήτησαν σήμερα να συμμετάσχουν σε τοπικές συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης.

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι έκρυθμη τις τελευταίες ημέρες, ιδίως μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να άρει την ασυλία όλων των βουλευτών και να αναθέσει στον εαυτό του το νομοθετικό έργο. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η απόφαση αυτή αναιρέθηκε.

Εκτός από τη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση, η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης ενώ ο πληθωρισμός είναι ανεξέλεγκτος, με φόντο και την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης