Χάνει έδαφος ο Σουλτς - Οι Γερμανοί φαίνεται πως προτιμούν Μέρκελ

Χάνει έδαφος ο Σουλτς - Οι Γερμανοί φαίνεται πως προτιμούν Μέρκελ

Στην ερώτηση ποιον θα προτιμούσατε για Καγκελάριο, οι πολίτες απαντούν κατά 43% την Μέρκελ και μόλις 32% τον Σουλτς

Χάνει έδαφος ο Σουλτς - Οι Γερμανοί φαίνεται πως προτιμούν Μέρκελ
Αποδυναμώνεται το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα καθώς, μέσα σε μία εβδομάδα, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) απώλεσαν τρεις μονάδες. Η ψαλίδα όμως ανοίγει περισσότερο όταν οι Γερμανοί καλούνται να επιλέξουν έναν από τους δύο υποψηφίους για την καγκελάριου ψηφίζοντας «δαγκωτό» Άνγκελα Μέρκελ.  

Το κόμμα της "σιδηράς κυρίας" της Γερμανίας  διατηρεί την δύναμή του καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού περιοδικού "Stern" και του γερμανικού δικτύου "RTL", οι Χριστιανοδημοκράτες αποσπούν το ποσοστό 36% κατακτώντας με άνεση την πρώτη θέση.  
Στην τρίτη θέση έρχονται το κόμμα της Αριστεράς "Die Linke" και το ευρωσκεπτικιστικό ξενοφοβικό κόμμα "AfD" αποσπώντας το 8%.
Το 7% των Γερμανών εμπιστεύονται το κόμμα των Πρασίνων ενώ ακολουθεί το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) με ποσοστό 6%.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό των Γερμανών που δηλώνουν πως δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 23%. 

Στην ερώτηση: "Ποιόν θα προτιμούσατε για καγκελάριο;", το 43% των Γερμανών τάσσονται υπέρ της Άνγκελα Μέρκελ ενώ το 32% τον Μάρτιν Σουλτς.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης