Βρετανία: Η Mercedes, ο Ιρανός μετανάστης και μία απίστευτη δικαιολογία

Βρετανία: Η Mercedes, ο Ιρανός μετανάστης και μία απίστευτη δικαιολογία

Πέρασε ως... αόρατος από τις γαλλικές αρχές και τον εντόπισαν οι Βρετανοί ελεγκτές συνόρων - Καταδίκη και 18 μήνες φυλάκιση για τον οδηγό

Βρετανία: Η Mercedes, ο Ιρανός μετανάστης και μία απίστευτη δικαιολογία
Η μεταφορά παράνομων μεταναστών με... λιμουζίνα Mercedes είναι ένα θέμα. Το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε από τις γαλλικές αρχές, είναι ένα δεύτερο. Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, υπερκαλύπτονται από τη δικαιολογία που επικαλέστηκε στη βρετανική αστυνομία ο οδηγός, όταν τον συνέλαβαν. Τι είπε; Ότι δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του Ιρανού μετανάστη
στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και ότι πρέπει να μπήκε όταν εκείνος σταμάτησε σε ένα πάρκινγκ.

Η απίστευτη αυτή δικαιολογία φυσικά δεν έπεισε τους Βρετανούς αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν στην άμεση σύλληψή του και στην κατάσχεση του οχήματος.

Κλείσιμο


Πρωταγωνιστής της ιστορίας ήταν ο 43χρονος Σαλάχ Χεκμπάτ από το Κένσαλ Γκριν του Λονδίνου, το όχημα του οποίου σταμάτησαν οι ελεγκτές συνόρων στα γαλλοβρετανικά σύνορα. Το όχημα πολυτελείας είχε μόλις περάσει από τους ελεγκτές στη γαλλική πλευρά, οι οποίοι -εντυπωσιακό αυτό- δεν διέκριναν τίποτε το παράξενο.

Στο βρετανικό έδαφος ωστόσο, η κατάσταση ήταν διαφορετική. Μπροστά στο πίσω κάθισμα της Mercedes, υπήρχε κάτι ογκώδες καλυμμένο με μία κουβέρτα. Όταν οι αστυνομικοί έλεγξχαν το όχημα, διαπίστωσαν ότι κάτω από την κουβέρτα βρισκόταν ένας... άνθρωπος. Ήταν ένας Ιρανός, ο οποίος επιχειρούσε να εισέλθει παρανόμως στη χώρα.

Ο 43χρονος βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης στις 6 Απριλίου και σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Όπως έγινε γνωστό, ο Σαλάχ Χεκμπάτ καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση για διακίνηση παράνομου μετανάστη εντός βρετανικού εδάφους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης