Ο Τραμπ κλιμακώνει την ένταση: Εξετάζει νέες κυρώσεις για Ρωσία και Ιράν

Ο Τραμπ κλιμακώνει την ένταση: Εξετάζει νέες κυρώσεις για Ρωσία και Ιράν

Αποκαλυπτικές δηλώσεις της εκπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ - «Τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού στην παρούσα φάση», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη»

Ο Τραμπ κλιμακώνει την ένταση: Εξετάζει νέες κυρώσεις για Ρωσία και Ιράν
Αποφασισμένος να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα, δίχως να διευκρινίζει τα όρια, εμφανίζεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών
, Ντόναλντ Τραμπ, στην κρίση που έχει ξεσπάσει μετά την πυραυλική επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων σε κυβερνητική αεροπορική βάση της Συρίας.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στην εκπρόσωπο της κυβέρνησής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία και το Ιράν, που επιμένουν να στηρίζουν την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Κλείσιμο
Η Νίκι Χάλεϊ, που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
, δήλωσε στο CNN ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την επιβολή νέων κυρώσεων σε Μόσχα και Τεχεράνη. Όπως αποκάλυψε, δε, η συζήτηση στην αμερικανική ηγεσία για το θέμα έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού στην παρούσα φάση». Επιβεβαίωσε δε ότι διεξάγεται έρευνα για το αν η Ρωσία συμμετείχε ή βοήθησε στο χτύπημα με χημικά της συριακής κυβέρνησης στην περιοχή της Ιντλίμπ, συνέπεια της οποίας ήταν 70 άνθρωποι να βρουν φρικτό θάνατο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης