Παραδοχή ΗΠΑ: Υπάρχει προετοιμασία για περαιτέρω δράση κατά της Συρίας

Παραδοχή ΗΠΑ: Υπάρχει προετοιμασία για περαιτέρω δράση κατά της Συρίας

Η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως την Ουάσιγκτον για παραβίαση του διεθνούς δικαίου - Για «πλήρως δικαιολογημένο» χτύπημα έκανε λόγο η Νίκι Χέιλι

Παραδοχή ΗΠΑ: Υπάρχει προετοιμασία για περαιτέρω δράση κατά της Συρίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «είναι προετοιμασμένες να κάνουν περισσότερα» στη Συρία, προειδοποίησε η αντιπρόσωπος της Ουάσινγκτον στα Ηνωμένα Έθνη
, χαρακτηρίζοντας «πλήρως δικαιολογημένη» την πυραυλική επίθεση εναντίον αεροπορικής στρατιωτικής βάσης του συριακού καθεστώτος.

Οι ΗΠΑ έκαναν ένα πολύ μετρημένο βήμα, που ήταν «πλήρως δικαιολογημένο» όταν εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον της βάσης, σε αντίδραση για την πολύνεκρη επίθεση με τοξικά αέρια στην επαρχία Ιντλίμπ, είπε η πρεσβευτής Νίκι Χέιλι κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κλείσιμο
«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί», πρόσθεσε. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες
δεν θα μείνουν άπραγες όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα. Είναι ζωτικό εθνικό συμφέρον μας να αποτρέψουμε τη διάδοση και τη χρήση των χημικών όπλων», υπογράμμισε.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας κατηγόρησε ευθέως την Ουάσιγκτον για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ζητώντας από τον ΟΗΕ να λάβει μέτρα και να αποτρέψει τυχόν δεύτερη επίθεση στη Συρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης