Η Ρωσία απειλεί με «βέτο» για τη Συρία στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών

Η Ρωσία απειλεί με «βέτο» για τη Συρία στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών

Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης εξελίσσεται το συριακό για τις μεγάλες δυνάμεις - «Οι δυτικοί σκοπίμως προσπαθούν να επιταχύνουν τη διαδικασία», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Γκενάντι Γκατίλοφ

Η Ρωσία απειλεί με «βέτο» για τη Συρία στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών
Η Ρωσία είναι έτοιμη να ασκήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας που διαθέτει στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
για την Συρία, αν τα μέλη του ΣΑ επισπεύσουν την διαδικασία ψηφοφορίας χωρίς την διεξαγωγή διαβουλεύσεων, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ.

Η Ουάσιγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν ετοιμάσει προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει την επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας που φέρεται να εξαπέλυσαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του συριακού στρατού και ζητούν την έναρξη έρευνας.

Κλείσιμο
«Οι Δυτικοί σκοπίμως προσπαθούν να επιταχύνουν την διαδικασία και να υιοθετήσουν αυτό το σχέδιο ψηφίσματος το ταχύτερο δυνατό», τόνισε ο Γκατίλοφ σε Ρώσους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Μπορούν σίγουρα να καταθέσουν αυτό το σχέδιο για ψήφιση χωρίς διαβουλεύσεις, αλλά θα λάβουν προφανώς το κατηγορηματικό μας βέτο», σημείωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ
στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται να προχωρήσει σε μονομερή ανάληψη δράσης εάν το Συμβούλιο αποτύχει να λάβει μια απόφαση για συλλογική δράση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης