Οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στα social media για τη βομβιστική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στα social media για τη βομβιστική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις με την Αγία Πετρούπολη μέσα στον καπνό και έναν βομβιστή να κρατά στο χέρι έναν αν αναμμένο δυναμίτη, καθώς και άλλη φωτογραφία με τον Πούτιν να έχει δεχθεί μία σφαίρα στο μέτωπο

Οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στα social media για τη βομβιστική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη
Με εκατοντάδες μηνύματα πλημμύρισαν το διαδίκτυο οι οπαδοί -και προφανώς μέλη- του ISIS, πανηγυρίζοντας για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άτομα και να τραυματιστούν άλλοι 50.

Οπαδοί της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Ισλαμικό Κράτος, ανάρτησαν εκατοντάδες μηνύματα στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο twitter, θεωρώντας τη Ρωσία ως έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του αγώνα που υποτίθεται πως δίνουν.

Πολλοί από αυτούς φαίνεται να είναι Τσετσένοι εξτρεμιστές-ισλαμιστές, οι οποίοι υμνούν τον Αλλάχ που εκδικήθηκε για τον θάνατο ενός εκ των σκληρότερων Τσετσένων τζιχαντιστών, του επικεφαλής στρατιωτικού σχεδιασμού της τρομοκρατικής οργάνωσης, Ομάρ αλ Σισάνι, ή γνωστού και ως «Τσετσένου».

Κλείσιμο


Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις φωτογραφίας της Αγίας Πετρούπολης στο βάθος με έναν τζιχαντιστή να κρατά στο χέρι έναν δυναμίτη.



Μία άλλη ανάρτηση παρουσιάζει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, με μία σφαίρα στο μέτωπο.



Πολλές άλλες μαρτυρίες, κάνουν λόγο για σχεδιασμό εβδομάδων, από ομάδες που εκπαιδεύτηκαν ακριβώς για την επίθεση στη Ρωσία και που έδρασαν με βάσει ειδικές οδηγίες από την ηγεσία των τζιχαντιστών.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης