Παρίσι: Χιλιάδες στους δρόμους για τον θάνατο Κινέζου από πυρά αστυνομικού

Παρίσι: Χιλιάδες στους δρόμους για τον θάνατο Κινέζου από πυρά αστυνομικού

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, το όργανο της τάξης πυροβόλησε το θύμα διότι αυτό είχε επιτεθεί προηγουμένως εναντίον ενός συναδέλφου του - Την εκδοχή της αστυνομίας διαψεύδει απόλυτα η οικογένεια του νεκρού

Παρίσι: Χιλιάδες στους δρόμους για τον θάνατο Κινέζου από πυρά αστυνομικού
Περίπου 6.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι για να καταγγείλουν τον θάνατο ενός Κινέζου οικογενειάρχη από τα πυρά αστυνομικού, μία κινητοποίηση που σημαδεύθηκε από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης.

Εν μέσω συνθημάτων όπως «Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια» και επιγραφών όπως «Αγαπώ τη Γαλλία», ή «Για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, κατά της βίας», οι διαδηλωτές κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα στο χέρι τους συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην Πλατεία της Δημοκρατίας «για μία συγκέντρωση» που οργανώθηκε κατόπιν καλέσματος διαφόρων οργανώσεων της κινεζικής παροικίας.

Κλείσιμο


Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή κάτω από το άγαλμα στο κέντρο της Πλατείας, όπου είχε απλωθεί ένα πανό με το σύνθημα «Αστυνομία δολοφόνε, απαιτούμε δικαιοσύνη» και τη φωτογραφία του Λιου Σαογιάο, 56 ετών, ο οποίος βρήκε τον θάνατο στις 26 Μαρτίου στο 19ο διαμέρισμα από πυρά αστυνομικού.



Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, το όργανο της τάξης πυροβόλησε το θύμα διότι αυτό είχε επιτεθεί προηγουμένως με ψαλίδι εναντίον ενός συναδέλφου του αστυνομικού. Την εκδοχή της αστυνομίας διαψεύδει απόλυτα η οικογένεια του νεκρού. Το Πεκίνο έχει ζητήσει από τις γαλλικές αρχές να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.



Όπως κι οι ανάλογες κινητοποιήσεις μία εβδομάδα νωρίτερα, έτσι κι η σημερινή σημαδεύθηκε από επεισόδια, κατά τα οποία νεαροί κι άλλοι διαδηλωτές εκτόξευσαν γυάλινα μπουκάλια, φρούτα κι αυγά στις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με δημοσιογράφους.



Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα κι οι αψιμαχίες διήρκεσαν πάνω από μία ώρα, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης