Γερμανία: Διερεύνηση των ευθυνών της αστυνομίας για το μακελειό στην αγορά του Βερολίνου

Γερμανία: Διερεύνηση των ευθυνών της αστυνομίας για το μακελειό στην αγορά του Βερολίνου

Νέα έγγραφα που βλέπουν το φως αποδεικνύουν ότι ο Ανίς Αμρί θεωρούνταν απειλή όταν διακόπηκε η παρακολούθησή του από τις Αρχές

Γερμανία: Διερεύνηση των ευθυνών της αστυνομίας για το μακελειό στην αγορά του Βερολίνου
Πλήρη διερεύνηση των ευθυνών της γερμανικής αστυνομίας για το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Βερολίνου τα περασμένα Χριστούγεννα
ζητούν πολιτικοί, μετά από τη δημοσιοποίηση εγγράφων που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των αρχών ότι είχαν διακόψει την παρακολούθηση του δράστη επειδή δεν θεωρούνταν πλέον απειλή.

Η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως, αναφέρουν οι πολιτικοί, αφού τα πρόσφατα στοιχεία καταρρίπτουν τη βασική δικαιολογία της αστυνομίας ότι διέκοψε την παρακολούθηση του Τυνήσιου τρομοκράτη Ανίς Αμρί τον περασμένο Ιούνιο, λόγω της υποβάθμισης του επιπέδου της απειλής που συνιστούσε στα επίσημα έγγραφα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσίευσε πρόσφατα το γερμανικό κανάλι RBB, η LKA θεωρούσε τον Τυνήσιο σοβαρή απειλή δύο ολόκληρους μήνες μετά την διακοπή της παρακολούθησής του. Ειδικότερα, μια επίσημη έκθεση της υπηρεσίας από τα τέλη του Αυγούστου 2016  αναφέρει ότι συνιστά «ολοένα και αυξανόμενη απειλή για άσκηση βίας» κάτι που έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με όσα ισχυρίζονταν μέχρι τώρα οι αρχές.

Ο νεαρός Τυνήσιος Ανίς Αμρί δολοφόνησε 12 ανθρώπους πέφτοντας με φορτηγό πάνω στο πλήθος σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τη 19η Δεκεμβρίου. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο υποστήριξε πως ο 24χρονος - ο οποίος είχε υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση ασύλου η οποία απορρίφθηκε - ήταν «στρατιώτης» του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης