Τουρκία: Αποφυλακίστηκε ο «πραξικοπηματίας» τραγουδιστής Ατίλα Τας

Τουρκία: Αποφυλακίστηκε ο «πραξικοπηματίας» τραγουδιστής Ατίλα Τας

Είχε συλληφθεί στις 18 Ιανουαρίου για διασύνδεση με το δίκτυο Γκιουλέν και ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 10 ετών

Τουρκία: Αποφυλακίστηκε ο «πραξικοπηματίας» τραγουδιστής Ατίλα Τας
Την αποφυλάκιση του τραγουδιστή Ατίλα Τας διέταξε δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Μαρτίου, καθώς και 20 ακόμα συγκρατούμενών του, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για διασύνδεση με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στις 18 Ιανουαρίου, ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Ατίλα Τας και σε άλλους 28 υπόπτους για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Από τους 28, οι 25 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συμμετοχή σε πραξικόπημα και ένοπλη ομάδα.

Ο Ατίλα Τας, που είναι γνωστός ως τραγουδιστής, είχε αναλάβει μία στήλη σε εφημερίδα της Τουρκίας
, η οποία έκλεισε με την κατηγορία ότι έκανε προπαγάνδα υπέρ του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ως ο εμπνευστής και οργανωτής του πραξικοπήματος.
Κλείσιμο

Ο ίδιος έγινε ακόμη πιο δημοφιλής το 2013, όταν χρησιμοποίησε τα social media προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις του εναντίον της κυβέρνησης. Η εισαγγελία εξέτασε χιλιέδες tweets που είχε αναρτήσει από το 2011 έως και το 2016, που κατηγορήθηκε για προπαγάνδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης