Βρετανία: Αυτή είναι η ομάδα διαπραγμάτευσης για το Brexit

Βρετανία: Αυτή είναι η ομάδα διαπραγμάτευσης για το Brexit

Δείτε τα πρόσωπα-υπουργούς «κλειδιά» που επέλεξε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Βρετανία: Αυτή είναι η ομάδα διαπραγμάτευσης για το Brexit
Τα ονόματα που θα συνθέσουν την ομάδα διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση
για το Brexit ανακοίνωσε την Πέμπτη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Μία διαπραγμάτευση που αναμένεται να κρατήσει έως και δύο χρόνια, παρ' ότι και οι δύο πλευρές εμφανίζονται υπέρ της επίσπευσης των εργασιών, ώστε να είναι λιγότερες οι συνέπειες στις αγορές.

Το «κλειδί» της ομάδας διαπραγμάτευσης φέρεται να είναι ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην δήμαρχος Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, καθώς και ο υπουργός Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις. Μαζί τους θα είναι η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ. Οι δύο τελευταίοι ήταν υποστηρικτές της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν την υλοποίηση του δημοψηφίσματος. Της ομάδας θα προεδρεύει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Κλείσιμο
Οι συναντήσεις του γκρουπ θα είναι συχνές και οπωσδήποτε πριν από κάθε επαφή με τους Ευρωπαίους. Η απόφαση για τη δημιουργία ενός περιορισμένου γκρουπ διαπραγμάτευσης ανήκει στην Τερέζα Μέι. Η επιθυμία της Βρετανίδας πρωθυπουργού ήταν να έχει ευελιξία στις συζητήσεις, αλλά και την απαιτούμενη εχεμύθεια, ώστε να μην διαρρέουν λεπτομέρειες και διαμορφώνεται κλίμα, σε μία άκρως κρίσιμη διαδικασία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης