Απίστευτη θηριωδία: Γυναίκες και παιδιά «ανθρώπινη ασπίδα» για τους τζιχαντιστές στη Ράκκα

Απίστευτη θηριωδία: Γυναίκες και παιδιά «ανθρώπινη ασπίδα» για τους τζιχαντιστές στη Ράκκα

Πάνω από 300.000 άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί στη λεγόμενη «πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία

Απίστευτη θηριωδία: Γυναίκες και παιδιά «ανθρώπινη ασπίδα» για τους τζιχαντιστές στη Ράκκα
Η φράση «έγκλημα πολέμου» ωχριά μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην πόλη Ράκκα της Συρίας. Στην λεγόμενη και ως «πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους», οι τζιχαντιστές
εξαναγκάζουν το σύνολο του πληθυσμού (γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους) σε ρόλο «ασπίδας», προκειμένου να αμυνθούν στις εφόδους από τις δυτικές δυνάμεις και τον συριακό στρατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαχητές και οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν μεταφέρει εκτός πόλης τις οικογένειές τους και έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά όλη την περίμετρό της, ώστε να μη διαφύγει κανένας άλλος. Όλοι οι άνδρες διατάχθηκαν να φορούν τον στρατιωτικό πανί στο κεφάλι τους, όπως οι τζιχαντιστές και να συνδράμουν στη μάχη για την υπεράσπιση της πόλης.

Κλείσιμο
Οι δε γυναίκες και τα παδιά θα συνοδεύουν τα στρατιωτικά κλιμάκια και θα χρησιμοποιούνται ως πραγματικές ασπίδες. Επιπλέον, θα τοποθετούνται σε καίρια σημεία, ώστε να αποφευχθούν τυχόν βομβαρδισμοί από αεροσκάφη της συριακής αεροπορίας ή των δυτικών συμμάχων της.

Σύμφωνα με πληφορορίες, πάνω από 300.000 άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί στη Ράκκα και έχουν «επιστρατευτεί» στην αποτρόπαια αυτή θηριωδία των τζιχαντιστών, οι οποίοι δεν εγκαταλείπουν το τελευταίο -ίσως- προπύργιό τους. «Οι άνθρωποι πραγματικά δεν ξέρουν πού να πάνε και τι να κάνουν», δηλώνει ένας ακτιβιστής που προσπαθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσω ΜΚΟ. 

«Μεταφέρονται σε διάφορα σημεία, ώστε να καλύψουν τις κινήσεις και τα σχέδια των τζιχαντιστών», προσθέτει και συμπληρώνει ότι «είναι ζωντανές ανθρώπινες ασπίδες, με ελάχιστες πιθανότητες να ξεφύγουν από τον θάνατο».

Οι βομβαρδισμοί της αεροπορίας έχουν ήδη αρχίσει να «αγγίζουν» τα βόρεια προάστια της Ράκκα. Ήδη το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει στην πόλη της Συρίας τις δυνάμεις του, καθώς έχουν καταφτάσει πάνω από 2.000 μαχητές από τη Μοσούλη του Ιράκ, αλλά και τις άλλες πόλεις που απελευθερώθηκαν στη Συρία. Οι ανθρωπιστικές ομάδες υπολογίζουν τον αριθμό των τζιχαντιστών να υπερβαίνει τους 4.000, ενώ οι συμμαχικές δυνάμεις και οι Κούρδοι που τους συνεπικουρούν, πλησιάζουν στις εισόδους της πόλης.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης