Λονδίνο: Καρέ - καρέ η φυγάδευση της Μέι μετά το χτύπημα του τζιχαντιστή

Λονδίνο: Καρέ - καρέ η φυγάδευση της Μέι μετά το χτύπημα του τζιχαντιστή

Ακόμη δύο συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις πολίτες - Γέννημα θρέμμα της Αγγλίας ο τζιχαντιστής Χαλίντ Μασούντ 

Λονδίνο: Καρέ - καρέ η φυγάδευση της Μέι μετά το χτύπημα του τζιχαντιστή
Η στιγμή που η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι φυγαδεύεται από το Κοινοβούλιο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η
τρομοκρατική επίθεση
από τον Χαλίντ Μασούντ αποτυπώνεται σε βίντεο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Sun». Μάλιστα σχολιάζει το γεγονός ότι η πρωθυπουργός μοιάζει να πηγαίνει προς στιγμήν σε λάθος κατεύθυνση έχοντας χάσει την ψυχραιμία της.

Η πρωθυπουργός με πολλά μέλη της προσωπικής της ασφάλειας φυγαδεύεται σε όχημα, μια ασημένια Jaguar, ενώ εικονίζεται και ένας άνδρας με πολιτικά που κρατά αυτόματο όπλο.
Κλείσιμο



«Get in the car!» -μπείτε στο αυτοκίνητο-  ακούγεται να τη διατάζει μια φωνή στο βίντεο και η πρωθυπουργός μπαίνει τελικά σε ένα από τα οχήματα για να επιστρέψει στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Αρχικά φαίνεται να μην ξέρει σε ποιο όχημα πρέπει να κατευθυνθεί δείχνοντας στασισμένη.

Η πρωθυπουργός Μέι ήταν η μόνη που πήρε άδεια να φύγει από το κτίριο του κοινοβουλίου. Οι υπόλοιποι βουλευτές αναγκάστηκαν να παραμείνουν επί ώρες στην αίθουσα καθώς υπήρξε διαταγή για αποκλεισμό του κτιρίου. 



Δείτε το βίντεο 




Την ίδια ώρα νέες φωτογραφίες από τη στιγμή που ο τζιχαντιστής τρομοκράτης Καλίντ Μασούντ πέφτει νεκρός από τους Άγγλους αστυνομικούς έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο, δημοσιεύει η Daily Mail. 



Δευτερόλεπτα πριν ο δράστης είχε μαχαιρώσει έως θανάτου τον 48χρονο αστυνομικό Κιθ Πάλμερ που είχε προσπαθήσει να τον σταματήσει, αν και άοπλος, ενώ νωρίτερα με το αυτοκίνητό του παρέσυρε και σκότωσε τρεις ακόμα πολίτες που βρίσκονταν στην γέφυρα του Ουέστμίνστερ.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως αναφέρουν πως ο Καλίντ Μασούντ γεννήθηκε στο Κεντ της Αγγλίας με το όνομα Άντριαν Ελμς και μάλιστα για ένα διάστημα δίδαξε αγγλικά. Η αστυνομία εκτιμά πως ριζοσπαστικοποιήθηκε κατά την παραμονή του στην Σαουδική Αραβία, όπου έζησε για τέσσερα χρόνια. Αν και είχε παλαιότερα καταδικαστεί για διάφορα εγκλήματα, μεταξύ αυτών και γιατί είχε μαχαιρώσει έναν άντρα στο πρόσωπο, κανένα δεν σχετιζόταν με την τρομοκρατία. 

Αφού επέστρεψε στην Αγγλία από την Σαουδική Αραβία δίδαξε στο Λούτον για ένα διάστημα. Ο 52χρονος τρομοκράτης από το 2012 διεύθυνε μια επιχείρηση διδασκαλίας στο Μπέρμινγχμ, αναφέρει η Daily Mail. Ηταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν φαν του bobybuilding.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μασούντ πέρασε το τελευταίο βράδυ πριν την επίθεση σε ένα ξενοδοχείο στο Μπράιτον. Οι υπάλληλοι είπαν στην εφημερίδα πως ο άντρας ήταν ευγενέστατος, πλήρωσε με πιστωτική κάρτα και έφαγε κεμπάμπ, ενώ είπε πως την επόμενη ημέρα θα πήγαινε στο Λονδίνο.

Τρία από τα θύματα του Μασούντ: Μια ισπανίδα δασκάλα, ένας βρετανός αστυνομικός και ένας αμερικανός τουρίστας στο Λονδίνο. Αργά το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως ένας 75χρονος άντρας υπέκυψε στα ταύματά του.



Δύο ακόμη συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση 

Εν τω μεταξύ δύο ακόμα «σημαντικές συλλήψεις» πραγματοποίησε η βρετανική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο του Λονδίνου, όπως δήλωσε ο υπαρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Μαρκ Ρόουλι.

Συνολικά εννέα άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα υπό κράτηση, με υποψίες για τρομοκρατικά σχέδια.

Μία σύλληψη έλαβε χώρα στην περιοχή του Μπέρμινχαμ, όπου ζούσε επί χρόνια ο δράστης και είχε ενοικιαστεί το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για να παρασύρει πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ. Η δεύτερη έγινε στα βορειοδυτικά.

Ο κ. Ρόουλι σημείωσε πως δύο τραυματίες νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, με έναν να φέρει τραύματα που απειλούν άμεσα τη ζωή του. Νοσηλεύονται επίσης δύο αστυνομικοί με «σημαντικά τραύματα».

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα συνολικά, τέσσερις αθώους και τον δράστη. Ο τέταρτος νεκρός που επιβεβαιώθηκε ήταν ένας 75χρονος που υπέκυψε στα τραύματά του το απόγευμα της Πέμπτης. Ο νεκρός ταυτοποιήθηκε ως Λέσλι Ρόουντς.

Βίντεο - Σοκ: Άνθρωποι κάτω από τις ρόδες του τζιχαντιστή (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης