Ερντογάν: Θα αποκαλώ τους Ευρωπαίους φασίστες, όσο εκείνοι με αποκαλούν δικτάτορα

Ερντογάν: Θα αποκαλώ τους Ευρωπαίους φασίστες, όσο εκείνοι με αποκαλούν δικτάτορα

«Έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα, αλλά ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν: Μετά το δημοψήφισμα θα επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ
Μία νέα πτυχή αναφορικά με την ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσίασε στην τουρκική τηλεόραση ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να αποκαλεί τους Ευρωπαίους φασίστες, όσο εκείνοι εμμένουν να τον αποκαλούν δικτάτορα.

«Έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα, αλλά ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί. Μην το εκλάβετε ως επίθεση, αλλα΄εγώ θα εξακολουθήσω να τους αποκαλώ φασίστες, για όσο εκείνοι με αποκαλούν δικτάτορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, σε μία ζωντανή συνέντευξη στην τουρκική τηλεόραση.

Κλείσιμο
Επόμενος στόχος του «σουλτάνου» ήταν ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, λέγοντας πως «ο Γερμανός πρόεδρος έκανε μία δήλωση που στόχευσε σε μένα, παρ' ότι συνδεόμαστε με στενή φιλία. Εύχομαι να μην είχε κάνει ποτέ αυτή τη δήλωση».

Αναφερόμενος στη Γερμανία και στην Ολλανδία, είπε ότι χρησιμοποίησε τη σύγκριση με τους ναζί στο πλαίσιο του ορισμού της λέξης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο όταν δεν επιτρέπουν στον υπουργό του να πάει στο Ρότερνταμ. Δήλωσε επίσης ότι το πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι με ορισμένες χώρες, ενώ αναγνωρίζει την απόφαση της Βρετανίας για Brexit.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης