Παγκόσμια καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

Παγκόσμια καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

Τραμπ: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στο Ουεστμίνστερ - Μέρκελ: Είμαστε στο πλευρό των Βρετανών- Αναρτήσεις στο Twitter από Τσίπρα και Μητσοτάκη 

Παγκόσμια καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο
Ομόθυμη είναι η καταδίκη της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Η πρώτη αντίδραση που έγινε γνωστή προήλθε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
ο οποίος λίγη ώρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα συνομίλησε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.  

Ικανοποίηση Τράμπ για την ταχεία αντίδραση της αστυνομίας
Κλείσιμο
Όπως δήλωσε ο Σον Σπάισερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στο Ουεστμίνστερ, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια, και χαιρετίζει την ταχεία αντίδραση της βρετανικής αστυνομίας». Ο Σπάισερ διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον προσφέρει πλήρη υποστήριξή στο Λονδίνο.

Τίλερσον : Καταδικάζουμε αυτές τις φρικιαστικές πράξεις βίας
Και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον καταδίκασε την επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τα θύματα και τις οικογένειές τους.
«Καταδικάζουμε αυτές τις φρικιαστικές πράξεις βίας, και είτε διαπράχθηκαν από πρόσωπα με ψυχολογικά προβλήματα είτε από τρομοκράτες, αυτό δεν έχει καμιά διαφορά για τα θύματα», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε ανακοίνωσή του.

Μέι: Θα ηττηθούν αυτοί που πλήττουν τη δημοκρατία
Η ίδια η Τερέσα Μέι σε δήλωση της  που μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα ανέφερε ότι «η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών» της χώρας. «Ο βρετανικός λαός θα επιδείξει ενότητα και θα συνεργαστεί για να ηττηθούν αυτοί που θέλουν να πλήξουν τις κοινές αξίες μας: τις αξίες της δημοκρατίας, της ανοχής και του κράτους του δικαίου».

Μέρκελ: Είμαστε στο πλευρό των Βρετανών
Από τη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ σε μήνυμά της ανέφερε: «Αν και το κίνητρο αυτών των πράξεων δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί, επαναλαμβάνω ότι η Γερμανία και οι πολίτες της στέκονται στενά και αποφασιστικά στο πλευρό των Βρετανών σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». Τη συμπαράστασή του στους πολίτες του Λονδίνου εξέφρασε σε μήνυμά του στο twitter και ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ολάντ: Να οργανωθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αντιμετωπιστεί η απειλή της τρομοκρατίας
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε «την αλληλεγγύη του» και την «υποστήριξή του στον βρετανικό λαό» μετά την επίθεση. «Εκφράζουμε εξ ονόματος της Γαλλίας όλη μας την αλληλεγγύη και όλη μας την υποστήριξη στον βρετανικό λαό και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι η οποία βρισκόταν στη Βουλή των Κοινοτήτων όταν διαπράχθηκε» η επίθεση, ανέφερε ο Ολάντ. «Η τρομοκρατία μας αφορά όλους», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του γνωρίζει από πρώτο χέρι τι βιώνουν οι Βρετανοί σήμερα και τονίζοντας πως «πρέπει να οργανωθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο» για να αντιμετωπιστεί η απειλή της τρομοκρατίας.

Αλληλεγγύη στους Βρετανούς από τον Αλέξη Τσίπρα
Αλληλεγγύη προς στον βρετανικό λαό για την σημερινή επίθεση, εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Γερμανό ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Συγκεκριμένα όπως έγραψε στο twitter, είπε: «Εκφράζουμε ακόμα, την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου».

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών 
Με ανάρτηση στο twitter  καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Καταδικάζουμε την επίθεση στο Λονδινο. Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφαλεια των πολιτών. Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων", έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στον λογαριασμό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης