Μέρκελ: Απαιτούνται συγκεκριμένοι κανόνες για τη χρήση ψηφιακών δεδομένων

Μέρκελ: Απαιτούνται συγκεκριμένοι κανόνες για τη χρήση ψηφιακών δεδομένων

«Πρέπει να επιταχυνθεί η ομοιόμορφη εφαρμογή της νομοθεσίας στην Ευρώπη σχετικά με νόμους περί των πνευματικών δικαιωμάτων και την κυριότητα των δεδομένων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος

Μέρκελ: Απαιτούνται συγκεκριμένοι κανόνες για τη χρήση ψηφιακών δεδομένων
Στη συγκεκριμενοποίηση των κανόνων που θα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χρήση δεδομένων, αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ
, κατά την επίσκεψή της στην Έκθεση Ψγφιακής τεχνολογίας και εμπορίου στο Ανόβερο.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ενιαία ψηφιακή ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο να είναι ίδιο, ει δυνατόν, σε όλες τις χώρες», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, φανερώνοντας το σκεπτικό της.

Κλείσιμο
«Ένα βασικό θέμα είναι να προσδιοριστεί ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των δεδομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων», πρόσθεσε, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατοχύρωση των ψηφιακών δεδομένων, μεταξύ των οποίων και της είδησης. «Είμαστε ακόμα στο στάδιο των συζητήσεων», πρόσθεσε.

«Πρέπει να επιταχυνθεί η ομοιόμορφη εφαρμογή της νομοθεσίας στην Ευρώπη σχετικά με νόμους περί των πνευματικών δικαιωμάτων και την κυριότητα των δεδομένων», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα θέμα που θα απασχολήσει έντονα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης