Σαφείς υπαινιγμοί Γκάμπριελ για τον Ερντογάν: «Πως ξέρει πριν γίνει η δίκη ότι ο Γιουτζέλ είναι κατάσκοπος;»

Σαφείς υπαινιγμοί Γκάμπριελ για τον Ερντογάν: «Πως ξέρει πριν γίνει η δίκη ότι ο Γιουτζέλ είναι κατάσκοπος;»

Το Der Spiegel έγραψε εξάλλου ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ υποσχέθηκε στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ προξενική πρόσβαση στον Γιουτζέλ σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ τους την 4η Μαρτίου αλλά η Άγκυρα δεν τήρησε την υπόσχεσή της

Σαφείς υπαινιγμοί Γκάμπριελ για τον Ερντογάν: «Πως ξέρει πριν γίνει η δίκη ότι ο Γιουτζέλ είναι κατάσκοπος;»
Στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τέθηκε το ερώτημα πώς ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να γνωρίζει ότι ο συλληφθείς δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ είναι κατάσκοπος προτού καν δικαστεί από την τουρκική δικαιοσύνη.

«Εάν η Τουρκία είναι πραγματικά ένα κράτος δικαίου όπως διατείνεται ο κύριος Ερντογάν, διερωτώμαι πώς εκείνος γνωρίζει ήδη και μπορεί να το λέει πριν από την έναρξη της δίκης ότι ο Ντενίζ Γιουτζέλ είναι τρομοκράτης και κατάσκοπος» ήταν η απάντηση του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel όπου παραχώρησε συνέντευξη η οποία θα δημοσιευτεί αύριο.

Το Βερολίνο επισημαίνει επιπλέον ότι ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι ο Γιουτζέλ εργαζόταν ως κατάσκοπος της Γερμανίας είναι «απόλυτα αβάσιμος».
Το Der Spiegel έγραψε εξάλλου ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ υποσχέθηκε στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ προξενική πρόσβαση στον Γιουτζέλ σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ τους την 4η Μαρτίου αλλά η Άγκυρα δεν τήρησε την υπόσχεσή της.
Κλείσιμο

«Θα ήταν απογοητευτικό εάν δεν μπορούσαμε πλέον να βασιζόμαστε στον λόγο του Τούρκου πρωθυπουργού» τόνισε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο Ντενίζ Γιουτζέλ συνελήφθη τον περασμένο κατηγορούμενος για προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και υποκίνηση βίας.
Ο 43χρονος δημοσιογράφος, γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας, έχει προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης