Γερμανικός Τύπος: «Έλληνες τρομοκράτες πίσω από τα πακέτα - βόμβα σε Βερολίνο και Παρίσι»

Γερμανικός Τύπος: «Έλληνες τρομοκράτες πίσω από τα πακέτα - βόμβα σε Βερολίνο και Παρίσι»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα παγιδευμένα δέματα σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες 

Γερμανικός Τύπος: «Έλληνες τρομοκράτες πίσω από τα πακέτα - βόμβα σε Βερολίνο και Παρίσι»
Έλληνες τρομοκράτες ήταν πίσω από τα πακέτα - βόμβες που εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ
στο Παρίσι, επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα παγιδευμένα δέματα. 

Frankfurter Allegmeine Zeitung 
 

Κλείσιμο
H γερμανική εφημερίδα «FAZ» δεν αποκλείει να υπάρξουν κι άλλα παγιδευμένα δέματα όπως αυτό στο Βερολίνο
και το Παρίσι ενώ επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μπορεί να έγινε στόχος επειδή δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. «Παγιδευμένα πακέτα σε πολιτικούς και υπηρεσίες» είναι ο τίτλος του επίμαχου άρθρου: «Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν θέλουν προς το παρόν να κάνουν δηλώσεις για το αν απειλούνται πολιτικοί, υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη χώρα από παγιδευμένα δέματα», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα και επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να έγινε στόχος της απόπειρας γιατί δεν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα: «Παρά τα πακέτα στήριξης ύψους δισεκατομμυρίων και άλλων εκτεταμένων μέτρων στήριξης για τα οποία εγγυάται και η Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Θεωρείται σκληροπυρηνικός σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας για τα μέτρα περικοπών». Στο άρθρο γίνεται επίσης μία σύντομη αναφορά στη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα υπάρχει μια ενεργή αριστερή τρομοκρατική οργάνωση που ευθύνεται για επιθέσεις σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες όπως επίσης για αρκετά παγιδευμένα δέματα προς διευθύνσεις του εξωτερικού».



Bild


Yπό τον τίτλο: «Ήταν Έλληνες τρομοκράτες», η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας επισημαίνει ότι λίγες ώρες μετά το πακέτο βόμβα που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έστειλε παγιδευμένο δέμα.




Rheinische Post 


Η είδηση ότι και το δεύτερο πακέτο εστάλη από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» δημοσιεύεται και στην εφημερίδα «Rheinische Post»: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παίζουν σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές», επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.




Handelsblatt 

«Oι Έλληνες ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εμφανίζονται ανήσυχοι. Πώς μπορεί ένα δέμα με εκρηκτικά να περάσει από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας όπως αυτά στο αεροδρόμιο;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες παλαιότερες απόπειρες της τρομοκρατικής ομάδας «Πυρήνες της Φωτιάς» εναντίον Ευρωπαίων πολιτικών: «Δεν είναι η πρώτη φορά που στάλθηκε παγιδευμένο δέμα από την Αθήνα: μέλη της οργάνωσης "Πυρήνες της φωτιάς" είχαν στείλει ήδη το 2011 πακέτο με εκρηκτικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στον τότε Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι».


 
   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης