Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων φυλακή κολαστήριο του Ισλαμικού Κράτους

Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων φυλακή κολαστήριο του Ισλαμικού Κράτους

Οι φανατικοί Ισλαμιστές είχαν εκτελέσει στη φυλακή του Μπαντούς εκατοντάδες σιίτες και κρατούσαν αιχμάλωτες 500 Γιεζίντι οι οποίες πωλούνταν ως σκλάβες του σεξ 

Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων φυλακή κολαστήριο του Ισλαμικού Κράτους
Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν μια φυλακή στα βορειοδυτικά της Μοσούλης, όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν εκτελέσει εκατοντάδες ανθρώπους και κρατούσαν αιχμάλωτες πολλές γυναίκες της μειονότητας των Γεζίντι. 

Η φυλακή του Μπαντούς ανακαταλήφθηκε από τις δυνάμεις της 9ης μεραρχίας τεθωρακισμένων και από τους άνδρες μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που μετέχουν στην επιχείρηση που ξεκίνησε στις 19 Φεβρουαρίου με στόχο την απελευθέρωση της πόλης και την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε αν στη φυλακή αυτή υπήρχαν ακόμη κρατούμενοι.
Εξάλλου, η δημόσια τηλεόραση του Ιράκ μετέδωσε ότι οι ίδιες δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον δρόμο που συνδέει τη Μοσούλη με το Κασίκ, απομονώνοντας έτσι τη δυτική πλευρά της Μοσούλης από την πόλη Ταλ Άφαρ.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), στις 10 Ιουνίου 2014 το ΙΚ εκτέλεσε περίπου 600 κρατούμενους, κυρίως σιίτες, στη φυλακή του Μπαντούς. Οι μελλοθάνατοι υποχρεώνονταν να γονατίσουν στην άκρη μιας χαράδρας, οι δήμιοι τους έσπρωχναν στον γκρεμό και στη συνέχεια έκαιγαν τα πτώματά τους.

Μια βουλευτίνα των Γεζίντι, η Βιαν Νταχίλ, υποστήριξε την ίδια χρονιά ότι οι τζιχαντιστές κρατούσαν στη φυλακή περισσότερες από 500 γυναίκες αυτής της θρησκευτικής μειονότητας. Οι Γεζίντι θεωρούνται "αιρετικοί" από το ΙΚ που τους επιφύλασσε απάνθρωπη μεταχείριση: οι άνδρες εκτελούνταν ενώ οι γυναίκες πωλούνταν ως σκλάβες του σεξ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης