Γιλντιρίμ: «Ατυχής» η επιλογή των ΗΠΑ να συνεργαστούν με τους Κούρδους της Συρίας

Γιλντιρίμ: «Ατυχής» η επιλογή των ΗΠΑ να συνεργαστούν με τους Κούρδους της Συρίας

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι Άγκυρα, Ουάσιγκτον και Μόσχα θα πρέπει να συντονιστούν στο συριακό

Γιλντιρίμ: «Ατυχής» η επιλογή των ΗΠΑ να συνεργαστούν με τους Κούρδους της Συρίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες
φαίνεται ότι αποφάσισαν να βασιστούν στη βοήθεια της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού) στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τη Ράκα της Συρίας, σβήνοντας τις φιλοδοξίες της Τουρκίας, υποστήριξε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αυτός μίλησε στο πρακτορείο Reuters ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση των αρχηγών των γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας με αντικείμενο την κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής "θα μπορούσε να αλλάξει όλη την εικόνα" στην περιοχή.

Κλείσιμο
«Δεν είμαστε βέβαιοι σε αυτό το στάδιο αλλά φαίνεται ότι οι ΗΠΑ μπορεί να πραγματοποιήσουν αυτήν την επιχείρηση με την YPG, όχι με την Τουρκία. Και την ίδια ώρα οι ΗΠΑ δίνουν όπλα στην YPG», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας
Μπιναλί Γιλντιρίμ χαρακτήρισε «ατυχές» το γεγονός ότι ορισμένοι σύμμαχοι της Άγκυρας επέλεξαν τους Κούρδους της Συρίας ως εταίρους τους στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ο Γιλντιρίμ τόνισε επίσης ότι η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να συντονιστούν για να εκκαθαρίσουν τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα αναδυθεί κίνδυνος συγκρούσεων εάν δεν υπάρξει πλήρης συντονισμός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης