Δεν άργησε η απάντηση Ομπάμα στον Τραμπ: Οι πρόεδροι δεν μπορούν να διατάξουν τηλεφωνικές υποκλοπές

Δεν άργησε η απάντηση Ομπάμα στον Τραμπ: Οι πρόεδροι δεν μπορούν να διατάξουν τηλεφωνικές υποκλοπές

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει δεχτεί έντονες πιέσεις από το FBI και από έρευνες του Κογκρέσου σχετικά με τις επαφές ανάμεσα σε μέλη της προεκλογικής του ομάδας και ρώσους αξιωματούχους στη διάρκεια της εκστρατείας

Δεν άργησε η απάντηση Ομπάμα στον Τραμπ: Οι πρόεδροι δεν μπορούν να διατάξουν τηλεφωνικές υποκλοπές
«Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές. Αυτοί οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ για να προστατεύσουν τους πολίτες από ανθρώπους σαν εσάς», έγραψε στο Twitter ο πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, Μπεν Ρόουντς, διαψεύδοντας τον Τραμπ που νωρίτερα κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι τον Οκτώβριο του παγίδευσε τα τηλέφωνα.



Κλείσιμο
Απαντώντας επιπλέον στο σχόλιο του Τραμπ ότι ένας δικηγόρος θα έστηνε μια γερή υπόθεση από το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα παγίδευε τα τηλέφωνά του έναν μήνα πριν τις εκλογές ο Ρόουντς έγραψε: «Όχι, δεν θα μπορούσε. Μόνο ένας ψεύτης θα μπορούσε να το κάνει».

Εκπρόσωπος του Τραμπ δήλωσε ότι ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος «έχει συναντήσεις, κάνει τηλεφωνήματα και χτυπάει μπαλάκια» στο γήπεδο του γκολφ που διαθέτει στο Γουεστ Παλμ Μπιτς.

Η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι διακωμώδησε τους ισχυρισμούς του Τραμπ και έγραψε στο Twitter ότι «η μοναδική απάντηση είναι μια έρευνα από ανεξάρτητη επιτροπή».

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει δεχτεί έντονες πιέσεις από το FBI και από έρευνες του Κογκρέσου σχετικά με τις επαφές ανάμεσα σε μέλη της προεκλογικής του ομάδας και ρώσους αξιωματούχους στη διάρκεια της εκστρατείας.

Ο Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και ζήτησε από ρώσους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο με αφορμή την ανάμειξη της χώρας σε μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, ο Μάικλ Φλιν, παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο έπειτα από τις αποκαλύψεις ότι είχε συζητήσει για τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ πριν αναλάβει ο Τραμπ την εξουσία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης