Τραμπ: Ο υπ. Δικαιοσύνης θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής σε όσα είπε για τις επαφές του με τους Ρώσους

Τραμπ: Ο υπ. Δικαιοσύνης θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής σε όσα είπε για τις επαφές του με τους Ρώσους

Έμμεση ομολογία του προέδρου των ΗΠΑ ότι υπάρχει ζήτημα με τις ενέργειες του Τζεφ Σέσιονς

Τραμπ: Ο υπ. Δικαιοσύνης θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής σε όσα είπε για τις επαφές του με τους Ρώσους
Σε μια έμμεση παραδοχή ότι υπάρχει ζήτημα με τις ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια της ακρόασής του για την ανάληψη των καθηκόντων του δεν αποκάλυψε ότι είχε επαφές με Ρώσους αξιωματούχους κατά την προεκλογική περίοδο
, προχώρησε με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο
Ντόναλντ Τραμπ.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε ότι Σέσιονς θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής σε όσα είπε για τις επαφές του με αξιωματούχους της Ρωσίας, αλλά ταυτόχρονα κατηγόρησε τους δημοκρατικούς ότι δίνουν στην υπόθεση πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές για πολιτικούς λόγους.

«Ο Τζεφ Σέσιονς είναι ένας έντιμος άνδρας. Δεν είπε τίποτα λαθεμένο. Θα μπορούσε να διατυπώσει την απάντησή του με περισσότερη ακρίβεια, αλλά σαφώς δεν είχε πρόθεση να παραπλανήσει τη Γερουσία. Οι Δημοκρατικοί υπερβάλλουν», πρόσθεσε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο σάλος που συνεχίζεται αποτελεί ένα «κυνήγι μαγισσών».







Ο Σέσιονς αυτοεξαιρείται από την έρευνα για τις επαφές με τους Ρώσους

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ότι αυτοεξαιρείται από οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.

Ο Σέσιονς βρίσκεται στο στόχαστρο έντονων κριτικών έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις επαφές που είχε πέρσι με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας όταν αρνήθηκε τις επαφές αυτές με Ρώσους αξιωματούχους, κατά την ένορκη κατάθεση του στη Γερουσία.

«Αποφάσισα να αυτοεξαιρεθώ από οποιεσδήποτε εν εξελίξει ή μελλοντικές έρευνες που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Σέσιονς στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι δεν συναντήθηκε με κανέναν Ρώσο αξιωματούχο για να συζητήσουν μια πολιτική εκστρατεία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ τόνισε νωρίτερα ότι οι συζητήσεις που είχε τον περασμένο χρόνο ο Σέσιονς με τον πρέσβη της Ρωσίας δεν σχετίζονταν με τον ρόλο του ως συμβούλου που είχε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αλλά αποκλειστικά το έργο του Σέσιονς ως γερουσιαστής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης