Το όνομα του Μπορίς Νεμτσόφ θα πάρει ο δρόμος όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον

Το όνομα του Μπορίς Νεμτσόφ θα πάρει ο δρόμος όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον

Πέρασαν δύο χρόνια από την δολοφονία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και σφοδρού επικριτή του Πούτιν, Μπορίς Νεμτσόφ - Τι πρότεινε την Δευτέρα ενώπιον της Γερουσίας ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο 

Το όνομα του Μπορίς Νεμτσόφ θα πάρει ο δρόμος όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον
Η αμερικανική γερουσία μελετά να μετονομάσει τον δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον από «2650 Wisconsin Avenue» σε «πλατεία Μπορίς Νεμτσόφ» για να τιμήσει τον δολοφονημένο ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και σφοδρό επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο 55χρονος Νεμτσόφ πυροβολήθηκε θανάσιμα κοντά στο Κρεμλίνο το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου του 2015 ενώ επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με την 23χρονη σύντροφό του, μοντέλο από την Ουκρανία, μετά από δείπνο σε εστιατόριο στην Κόκκινη πλατεία.



Την Δευτέρα ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο πρότεινε την αλλαγή της ονομασίας του δρόμου και περιέγραψε τον Νεμτσόφ ως
Κλείσιμο
«έναν από τους επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν που καταλήγουν νεκροί ή στο νοσοκομείο καθώς το καθεστώς λαμβάνει σκληρά μέτρα σε κάθε αντιπολίτευση». Ο Αμερικανός γερουσιαστής δήλωσε για την μετονομασία του επίμαχου δρόμου: «Η πλατεία Μπορίς Νεμτσόφ θα υπενθυμίζει διαρκώς στο καθεστώς του Πούτιν και στον ρωσικό λαό ότι οι φωνές των αντιφρονούντων θα εξακολουθούν να ζουν και ότι οι υπερασπιστές της ελευθερίας δεν θα σιωπήσουν».

Για να υλοποιηθεί η πρόταση του Ρούμπιο θα πρέπει να λάβει την θετική ψήφο της Γερουσίας και να υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Στις αρχές του μήνα ο νέος πλανητάρχης είχε δηλώσει στο Fox News ότι σέβεται τον Ρώσο ομόλογό του και είχε τονίσει: «Λέω ότι είναι προτιμότερο να τα έχεις καλά με τη Ρωσία από το να μην τα έχεις καλά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης