Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μόσχα φώναξαν «Η Ρωσία πρέπει να είναι ελεύθερη»

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μόσχα φώναξαν «Η Ρωσία πρέπει να είναι ελεύθερη»

Μεγάλη πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θανάσιμο τραυματισμό του 55χρονου επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, Μπορίς Νεμτσόφ

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μόσχα φώναξαν «Η Ρωσία πρέπει να είναι ελεύθερη»
Χιλιάδες Ρώσων διαδήλωσαν πραγματοποιώντας πορεία σήμερα στο κέντρο της Μόσχας, τιμώντας έτσι, τη μνήμη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπορίς Νεμτσόφ, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του, με βασικό σύνθημα «η Ρωσία πρέπει να είναι ελεύθερη». Ο Νεμτσόφ δολοφονήθηκε κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου, ενώ οι διαδηλωτές απαίτησαν τη διεξαγωγή περισσότερων ερευνών για το θάνατό του.



Κλείσιμο
Ο 55χρονος Νεμτσόφ, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός και σκληρός επικριτής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν
, πυροβολήθηκε θανάσιμα κοντά στο Κρεμλίνο αργά το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου 2015, καθώς πήγαινε στο σπίτι του μαζί με τη φιλενάδα του κι ενώ είχε φύγει από εστιατόριο.

Οι αρχές που διερεύνησαν την υπόθεση έχουν απαγγείλει κατηγορίες κατά υπόπτων για τη δολοφονία του Νεμτσόφ από την Τσετσενία, αλλά οι δικηγόροι της κόρης του, υποστηρίζουν ότι η έρευνα έχει αποτύχει ν' αποκαλύψει ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του.



Από την πλευρά του, ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι υποστήριξε τη διεξαγωγή της έρευνας για τη δολοφονία του Νεμτσόφ.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ απαιτώντας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του Νεμτσόφ, όχι μόνο οι εκτελεστές του, αλλά κι αυτοί που τη διέταξαν», δήλωσε στο Reuters, ο Ίλια Γιασίν, ακτιβιστής της αντιπολίτευσης και ένας από τους διοργανωτές της πορείας.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης