Οι ασφαλιστές πλοίων «σαλπάρουν» για Κύπρο και Λουξεμβούργο

Οι ασφαλιστές πλοίων «σαλπάρουν» για Κύπρο και Λουξεμβούργο

Προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Brexit - Δεν θέλουν να χάσουν το ευρωπαϊκό διαβατήριο που έχουν οι εταιρείες τους 

Οι ασφαλιστές πλοίων «σαλπάρουν» για Κύπρο και Λουξεμβούργο
Οι παρενέργειες του Brexit μπορεί να μην είναι ακόμα ορατές ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters δημιουργεί ήδη μεγάλη κινητικότητα στο Λονδίνο και ειδικά στον κλάδο της ναυτιλίας και της ασφάλισης των πλοίων (P&I Clubs). 

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο οι ασφαλιστικές εταιρείες που καλύπτουν εμπορικούς στόλους και υπάγονται σήμερα σε βρετανικό ρυθμιστικό πλαίσιο
σχεδιάζουν το άνοιγμα γραφείων σε Κύπρο και Λουξεμβούργο λόγω της απόφασης της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ. 

Οι συγκεκριμένες εταιρείες θεωρούν ότι το Brexit θα περιορίσει την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές. 
Κλείσιμο

Όπως είναι γνωστό το Λονδίνο είναι σήμερα η πατρίδα της βιομηχανίας ασφάλισης πλοίων. Ωστόσο me to Brexit είναι πιθανόν να χάσει τα πρωτεία εάν φύγουν από τη Βρετανική πρωτεύουσα οι ομάδες P&I – οι ασφαλιστικές εταιρείες που ελέγχονται από πλοιοκτήτες και καλύπτουν μέρος των εφοπλιστικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το Reuters, από τις 13 μεγάλες P&I οι έξι υπάγονται στο βρετανικό ρυθμιστικό καθεστώς και εκτιμάται πως ελέγχουν πάνω από τη μισή αγορά. 

Τυχόν απώλεια αυτών των ασφαλιστικών κλαμπ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη απομάκρυνση εφοπλιστικών συμφερόντων από τα βρετανικά νησιά. 

Μολονότι οι διαπραγματεύσεις για έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. δεν έχουν ακόμα αρχίσει, οι ασφαλιστές κινούνται για να μην χάσουν την πρόσβαση των εταιρειών τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης