Liberation: Το ελληνικό χρέος στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Λαγκάρντ

Liberation: Το ελληνικό χρέος στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Λαγκάρντ

«Η Ελλάδα έκανε παραχωρήσεις για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της», υπογραμμίζεται 

Liberation: Το ελληνικό χρέος στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Λαγκάρντ
Σχετικά με την αυριανή συνάντηση Λαγκάρντ -
Μέρκελ στο Βερολίνο, δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στο «μενού» θα βρίσκεται το ελληνικό χρέος.
 
«Το Ταμείο δεν έχει πεισθεί από τα επιχειρήματα των Ευρωπαίων. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί στην Αθήνα από τους Ευρωπαίους είναι πολύ φιλόδοξοι. Το ελληνικό χρέος -  το μήλον της έριδος όπως το αποκαλεί η "Liberation" -  το ΔΝΤ το θεωρεί «εκρηκτικό», θεωρώντας σημαντική μία ελάφρυνσή του, ενώ η Γερμανία, ο μεγαλύτερος πιστωτής των Αθηνών το αρνείται.Ένα θέμα που θα καλύψουν σίγουρα στη αυριανή συνάντησή τους στο Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ»
Κλείσιμο
, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα.
 
«Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να κάνει παραχωρήσεις για να σπάσει το αδιέξοδο με τους πιστωτές, ... πριν από μια σειρά κρίσιμων εκλογών στην ΕΕ, η οποία μπορεί να περιπλέξει κάθε συμβιβασμό», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.
 
Αν και χαιρετίζει τις παραχωρήσεις που έγιναν από την Ελλάδα, το ΔΝΤ έχει μετριάσει κάπως το γενικό ενθουσιασμό του προειδοποιώντας την κυβέρνηση των Αθηνών ότι «περαιτέρω πρόοδος» θα ήταν αναγκαία. 

ΑgoraVox: «Το Βερολίνο χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να χαλιναγωγήσει την υπόλοιπη Ευρωζώνη»

Το Βερολίνο χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να χαλιναγωγήσει την υπόλοιπη Ευρωζώνη γεγονός που αποδεικνύει ότι θέλει να της επιβάλει τις οδηγίες του όσο αυθαίρετες και απάνθρωπες είναι, γράφει η γαλλική ιστοσελίσα Agoravox. 
 
«Κι αυτό είναι εφικτό επειδή η Γερμανία είναι έτοιμη να απομακρύνει ένα μέλος της ζώνης του ευρώ που δεν υπακούει σε αυτήν... την ώρα που τα μέλη της Ευρωζώνης δεν έχουν κανένα σχέδιο Β», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης