Κατασχέθηκε το ιστιοφόρο των 400 εκατ. ευρώ: Ο ιδιοκτήτης του χρωστάει 15 εκατ. στον κατασκευαστή

Κατασχέθηκε το ιστιοφόρο των 400 εκατ. ευρώ: Ο ιδιοκτήτης του χρωστάει 15 εκατ. στον κατασκευαστή

Το σκάφος, τα ιστία του οποίου είναι τρεις φορές υψηλότερα από τον Μπιγκ Μπεν, ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες από τα ναυπηγία του Κιέλου προκειμένου να γίνουν οι τελευταίοι έλεγχοι στη θάλασσα

Κατασχέθηκε το ιστιοφόρο των 400 εκατ. ευρώ: Ο ιδιοκτήτης του χρωστάει 15 εκατ. στον κατασκευαστή
Περιπετειώδης είναι η εξέλιξη του πρώτου ταξιδιού του Sailing Yacht A, του ιστιοφόρου που αξίζει 400 εκατ. ευρώ καθώς το σκάφος κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ.

Αιτία η οφειλή ύψους 15,3 εκατ. ευρώ του Ρώσου Αντρέι Μελνιτσένκο προς τη γερμανική εταιρεία που κατασκεύασε το μήκους 143 μέτρων σκάφους.

Το σκάφος, τα ιστία του οποίου είναι τρεις φορές υψηλότερα από τον Μπιγκ Μπεν, ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες από τα ναυπηγία του Κιέλου προκειμένου να γίνουν οι τελευταίοι έλεγχοι στη θάλασσα ώστε στη συνέχεια να παραδοθεί στο Ρώσο μεγιστάνα.

Κλείσιμο
Την περασμένη Τετάρτη, όμως, το πλοίο κατασχέθηκε ενώ βρισκόταν στο Γιβραλτάρ.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν για τη «σύλληψη» του σκάφους η εταιρεία Nobiskrug υποστηρίζει ότι της οφείλονται 9,8 εκατ. ευρώ εκπρόθεσμων πληρωμών ενώ άλλα 5,5 εκατ. ευρώ οφείλονται σε υπεργολάβους. 

Εκπρόσωπος του Μελνιτσένκο χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως απίστευτη για μια εταιρεία του μεγέθους της Nobiskrug. Σύμφωνα με τον ίδιο «το τεχνικό πρόβλημα» θα λυθεί μέσα σε λίγες ημέρες και «το δυσάρεστο επεισόδιο» θα λήξει.

Ο Μελνιτσένκο διαλέγει το όνομα Α για τα σκάφη του προκειμένου να φαίνονται πρώτα στους σχετικούς καταλόγους. Το συγκεκριμένο σκάφος, που είναι σχέδιο του Φίλιπ Σταρκ, είναι μακρύτερο από ό,τι 13 βρετανικά λεωφορεία, έχει ελικοδρόμιο, πισίνα, υποβρύχιο παρατηρητήριο, χρειάζεται 54 άτομα πλήρωμα και μπορεί να πιάσει ταχύτητα έως 35 κόμβους.

Δείτε φωτογραφίες του ιστιοφόρου:



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης